Відбудова, енергетика, міжрегіональна співпраця: Руслан Кравченко зустрівся з Послом Азербайджану в Україні

Відбудова, енергетика, міжрегіональна співпраця: Руслан Кравченко зустрівся з Послом Азербайджану в Україні
14 Жовтня 2024, 21:17
Поділитися:

Азербайджан продовжить надавати підтримку Київщині у гуманітарних проєктах з відбудови. Реалізацію проєктів з відновлення начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко обговорив під час зустрічі з Послом Азербайджану в Україні Сеймуром Гурбан оглу Мардалієвим. 

На сьогодні на Київщині внаслідок повномасштабного вторгнення пошкоджено та зруйновано понад 30 тис.об’єктів. Наразі вже відновили понад 19 тис., пріоритет – житло. Водночас КОВА активно працює над залученням інвесторів до відбудови інших важливих об’єктів. 

«Усім міжнародним партнерам завжди пропоную самостійно обирати об’єкти для відбудови та повністю контролювати весь процес – від проєктування до введення в експлуатацію. Такий підхід збільшує довіру до нас. Бо головне – це мати відновлені будинки, школи, лікарні, садочки», – сказав Руслан Кравченко. 

Він подякував владі Азербайджану та народові цієї країни за підтримку та вже реалізовані проєкти. Йдеться про допомогу у реконструкції школи та ремонті поліклініки в Ірпені, придбання ноутбуків для ліцею «Лінгвіст» ім. академіка Заріфи Алієвої.

«Наразі, за словами пана Посла, Азербайджан розглядає можливість реалізації на Київщині ще низки проєктів з відбудови. Обговорили також безпекову та енергетичну ситуації в регіоні, потреби Київщини у збільшенні систем ППО, когенераційних установках тощо. Ще одне важливе питання – залучення до модернізації обласної дитячої лікарні в Боярці та забезпечення її сучасним медичним обладнанням. На сьогодні це лікарня, яка надає послуги не лише дітям нашого регіону, а і інших і наше завдання зробити її ще більш сучасним медичним закладом», – розповів начальник Київської ОВА.

Сторони приділили увагу також питанню розширення міжрегіонального співробітництва. Руслан Кравченко запропонував пану Послу започаткувати партнерство Київської області з регіонами Азербайджану із подальшим підписанням меморандуму.


The post Відбудова, енергетика, міжрегіональна співпраця: Руслан Кравченко зустрівся з Послом Азербайджану в Україні appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація