Від податківця до волонтера: історія зоозахисниці з Ірпеня

image
18 Січня 2020, 10:09
Поділитися:

Влонтер… Не так давно це слово стало дуже популярним та широковживаним. Волонтерство буває різним, сьогодні ми вам розкажемо, як це допомагати безпритульним тваринам. В Ірпені деякі захоплюються такими людьми, деякі – критикують. Проте мало хто знає, яка титанічна робота лежить на їх плечах, дуже часто ці плечі – тендітні та дівочі. 
«Все почалося з того, що я займалася просто волонтерством, допомагала людям. Але одного разу довелося в своєму рідному місті (м. Бершадь, Вінницька обл.) допомогти прилаштовувати цуценят. Та й батьки ветеринари зіграли не малу роль, тому любов до тварин зароджена в мені з дитинства. Від них я отримую віддачу, відданість, любов. Якщо люди бувають невдячні, то тварини – ніколи. Рік тому я прийшла у відділ «Служби захисту та лікування тварин», але допомогою для безпритульних займаюся вже 4 роки», – поділилася своєю історією керівник відділу «Служба захисту та лікування тварин» ірпінського комунального підприємства «Управління благоустрою міста» Євгенія Мельник.

Євгенія вчилася в Університеті державної фіскальної служби України і після закінчення пішла працювати податківцем на високооплачувану роботу, але зрозуміла, що тварин любить більше ніж ті кошти, які отримувала там. Покинула і поринула за покликанням.

«Це не та робота, де можна заробити гроші, але це саме те, де можна знайти друзів, однодумців, бачити посмішки тварин, які знайшли свій дім і сльози щастя господарів, які знайшли вірних друзів. Ці моменти – безцінні», – запевняє вона.

Чим займається «Служба захисту та лікування тварин»? Стерилізацією, лікуванням, прилаштуванням у сім’ї безпритульних тварин. А протягом 2020 року планується введення правил поводження з безпритульними тваринами.  По-секрету, одним із головних правил буде – чіпування, щоб тварини не губилися. Їхня мета – зменшити кількість безпритульних тварин.
Щодня до служби привозять тварин. За минулий рік у Євгенії не було жодного дня, щоб до неї не зателефонували, навіть у вихідні чергують, тому що тваринок то збивають, то викидають, то отруюють. Близько 1000 тварин пройшло через них за рік. Тільки уявіть! ОДНА. ТИСЯЧА. ТВАРИН. І це не просто взяти – віддати. Кожного стерилізували, лікували. Буває, що тварин просто неможливо зловити і для цього служба має клітки, бокси, різні пристрої для захоплення безпритульних.

«Тварини – це дійсно наші брати менші. І замість того щоб їх оберігати, піклуватися люди їх викидають та знущаються. На це неможливо дивитися. Тому є багато небайдужих людей, яким ми щиро вдячні за допомогу», – розповіла Євгенія Мельник.
Якщо ви зустрінете безпритульних тварин, які потребують допомоги, телефонуйте за номером – 0983521502 або 0631023501 у будні з 8:00 по 17:00, субота і неділя вихідні. 
Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: Дім усім: в Ірпені облаштовують центр перетримки безпритульних тварин
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня