Від початку війни окупанти вбили в Україні 90 дітей

image
14 Березня 2022, 19:25
Поділитися:

14 марта 2022 г. 19:16

Станом на ранок, 14 березня, в Україні органами прокуратури розпочато досудове розслідування за фактами загибелі 90 дітей та поранення 100 дітей. Внаслідок активних бойових дій фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити неможливо.

Про це KV стало відомо з повідомлення уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денисової.

“Станом на 10 годину 14 березня 2022 року за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших джерел, які потребують підтвердження, з початку вторгнення російської федерації в Україні загинуло 90 дітей та постраждало близько 100 дітей”, – повідомила Денисова.

в Телеграм

Вона також наголосила, що фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити не є можливим через те, що в українських містах окупаційні війська ведуть активні бойові дії. Під завалами залишається багато дітей, які не можуть отримати термінову медичну допомогу.

Як повідомила Людмила Денисова, днями стало відомо про захоронення Меть Ірини, 1980 р.н., та її сина Меть Івана 04.12.2009 р.н., у дворі житлового будинку в Ірпені, які загинули під час обстрілу міста окупантами.

На жаль, одна з вагітних жінок, що постраждали в Маріуполі від авіаудару по пологовому будинку 9 березня, сьогодні померла разом із ненародженою дитиною.

Також продовжується обстріл мирного населення Ізюмського району Харківської області. На блокпосту окупантами розстріляно легкові автомобілі, внаслідок чого загинула жінка з дитиною та сім’я з 3-річною дитиною. А в місті Дергачі, Харківської області, після нічних обстрілів загинула 15-річна дівчина.

Уповноважена з прав людини наголосила, що після кожного авіанальоту та обстрілу ворог залишає руїни на місяцях звичайних житлових будинків, шкіл, лікарень, дитячих садочків:

“Такі дії збройних сил російської федерації продовжують з особливою жорстокістю порушувати основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини”, – заявила Денисова.

Нагадаємо, 14 березня рашисти двічі влучили у житлові будинки – на Оболоні і Подолі. Одна людина загинула.

Читайте: З’явився бот для допомоги дітям у складних обставинах під час війни

Фото: Facebook-сторінка Людмили Денисової

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона