Від початку року кияни отримали 73 млн гривень матеріальної допомоги

image
5 Липня 2023, 21:00
Поділитися:

5 липня 2023 г. 20:45

Від початку 2023 року жителі Києва отримали 73 млн гривень матеріальної допомоги від міста. Фіндопомогу виплатили киянам, які потрапили у складні життєві обставини. Також особам, чиє житло постраждало через повномасштабне вторгнення. Крім того, найчастіше люди зверталися через дороговартісне лікування.

Про це KВдізналася із повідомлення пресслужби КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Одноразову адресну матеріальну допомогу на загальну суму майже 63 млн гривень цьогоріч виплатили 15 тис.736 мешканцям Києва, які потрапили у складні життєві обставини”, – йдеться в повідомленні пресслужби.

Зазначається, що цей вид допомоги виплачується з бюджету столиці за міською цільовою програмою “Турбота. Назустріч киянам” на 2022-2024 роки.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У КМДА розповіли, що ще 1,05 тисяч киян отримали допомогу у зв’язку з пошкодженням чи руйнуванням житла через повномасштабне вторгнення відповіднодо розпорядження Київського міського голови від 13 січня 2023 року№ 22про надання одноразової адресної матеріальної допомоги киянам, які опинилися в складних життєвих обставинах в результаті пошкодження чи руйнування житла внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру. Загальна сума виплати склала 10,5 млн гривень.

Крім того наголосили, що найчастіше люди звертаються у зв’язку з необхідністю дороговартісного лікування.

“Сума допомоги на одну особу залежить від розміру доходу та життєвої ситуації, ступеня захворювання тощо”, – зазначили у КМДА.

Також додали, що кожну заяву про виділення одноразової адресної матеріальної допомоги разом із пакетом документів розглядає відповідна комісія Департаменту соціальної політики.

Раніше KВповідомила, що у 2023 році Київ планує виплатити близько 2 мільярдів гривень матеріальної допомоги для понад мільйона киян і внутрішньо переміщених осіб. Відповідні виплати передбачаються міською цільовою програмою “Турбота. Назустріч киянам”. На сьогодні вже виплачено понад 1 мільярд гривень для майже 800 тисяч мешканців Києва.

Читайте: Столична влада цього року планує виплатити близько 2 мільярдів гривень матеріальної допомоги для киян і внутрішньо переміщених осіб

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона