Від початку року ДБР скерувало до суду понад 75 обвинувальних актів стосовно суддів

image
19 Липня 2023, 12:22
Поділитися:

19 липня 2023 г. 12:22

Державне бюро розслідувань (ДБР) у першому півріччі 2023 року направило до суду матеріали справи та обвинувальні акти стосовно 75 суддів. Також 9 суддів отримали повідомлення про підозру, затримано одного суддю.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Державного бюро розслідувань (ДБР).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Матеріали цих розслідувань надають Вищій раді правосудді всі необхідні підстави та аргументи для безкомпромісного очищення суддівського корпусу”, – зазначили в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що також ДБР реагує на інші порушення законодавства з боку суддів. Наприкінці травня працівники ДБР розпочали розслідувати обставин ДТП на блокпосту у Києві за участі судді, в якому загинув військовослужбовець.

Читайте: Голова Макарівського райсуду Тандир на смерть збив бійця Нацгвардії на блокпосту у столиці

Як інформувала KВ, 28 травня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Макарівського райсуду Київської області Олексію Тандиру. Суддю, якого підозрюють у вчиненні ДТП в стані алкогольного сп’яніння, було взято під варту на 2 місяці без права внесення застави. У понеділок, 17 липня Печерський райсуд столиці продовжив судді термін утримання під вартою на такий самий строк, він перебуватиме під вартою як мінімум до 26 серпня.18 липня ВРП продовжила термін відсторонення від здійснення правосуддя судді Тандира.

Читайте: Вища рада правосуддя продовжила термін відсторонення судді Тандира від здійснення правосуддя

Фото: ДБР

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона