Від моста Патона до Поштової площі облаштують велодоріжку

image
15 Серпня 2019, 15:43
Поділитися:

Вже незабаром за маршрутом “міст Патона — Поштова площа” облаштують велодоріжку. Про це розповів Антон Тараненко, представник Kyiv Tourism Association, колишній директор Управління туризму та промоцій КМДА.

Ще у 2017 писав про те, що місту потрібна велодоріжка за маршрутом міст Патона — Поштова площа. Вздовж набережної неймовірні краєвиди й багато велосипедистів там катають. Сьогодні Комунальна корпорація «Київавтодор» уклала договір на розробку проєкту цієї велосипедної доріжки, — зазначив Антон Тараненко.

За його словами, загальна протяжність двосторонньої велодоріжки становитиме 4,8 км. Згідно з техзавданням, велодоріжка буде відокремлена від пішохідного тротуару. Також планується впорядкувати прилеглу до неї територію: озеленити, встановити велопарковки і криті майданчики для відпочинку велосипедистів і пішоходів, а також майданчики для розміщення пунктів велопрокату та техсервісу для самостійного ремонту велосипедів.

За планом, протестити новий маршрут можна буде вже у квітні 2020 року.

До слова, також Київавтодор уклав договір на розробку проєктно-кошторисної документації на будівництво велосипедної доріжки по веломаршруту «Солом’янка-Центр».
Згідно тендерної документації веломаршрут пролягатиме по вулицям: від аеропорту Жуляни до Севастопольської площі – Повітрофлотський просп. – Солом’янська пл. – вул. Василя Липківського – Льва Толстого (до вул. Жилянської) – Жилянська – Велика Васильківська – Льва Толстого пл.– вул. Пушкінська – вул. Бориса Грінченка – вул. Хрещатик – Європейська площа. Веломаршрут «Солом’янка-Центр» матиме загальну протяжність 7,8 км.

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ