VI Міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України «Родослав»

image
22 Жовтня 2019, 10:12
Поділитися:

В м. Івано-Франківськ відбувся VI  Міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України «Родослав», присвячений 100-річчю Соборності України.

На відкриття дійства завітало керівництво міста та області, представники громадськості, творчих колективів, мешканці Прикарпаття та гості зі Словаччини, Польщі, Румунії, Німеччини, Великої Британії, східних, південних, північних та західних областей України.

До складу учасників делегації від Київської області, які здійснили робочу поїздку за підтримки та сприяння КЗ КОР «Київський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» увійшли: головний спеціаліст відділу культури, мистецтв, охорони культурної спадщини управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації Наталія Остапенко; майстриня (техніка – батік), дизайнер, скульптор мініатюр, художник, поетеса, письменниця, член Творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України», голова Бородянської районної організації ВТС «Конгрес літераторів України», автор офіційного Гербу та Гімну Бородянщини, засновник та директор Краєзнавчого музею Бородянського району, яка виступила на фестивалі виконавцем вокальних авторських творів Ольга Угнівенко.

Фестиваль – це яскрава та феєрична подія, яка об’єднує гуцулів, бойків, лемків, покутян, опілян, буковинців, волинян, подолян, поліщуків, слобожанців, кубанських козаків та засвідчує спільні джерела їх виникнення і розвитку. Фестиваль етнографічних регіонів України традиційний та був заснований у 2001 році.

Впродовж фестивальних днів відбувалися виставки народного, декоративно-ужиткового мистецтва.

В районних центрах, об’єднаних територіальних громадах та містах області за участю аматорських колективів України, гостей фестивалю і закордоння відбулися заходи у контексті культурно-мистецької програми «Храм української родини», у кінотеатрі «Люм’єр» проходили «Дні українського кіно».

Представники Київщини та творчий колектив з м. Краматорськ Донецької області  відвідали також с. Борщів, Івано-Франківської області із концертною програмою.

У день закриття фестивалю, на Вічевому майдані  Івано-Франківська відбувся гала-концерт за участю кращих колективів VI Міжнародного фольклорного фестивалю етнографічних регіонів України «Родослав».

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація