Верховний Суд підтвердив право столичної громади на Троєщинські луки, – депутатка КМР

image
5 Вересня 2023, 18:13
Поділитися:

5 вересня 2023 г. 18:02

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду відхилив касацію фірми, що наполягала на праві власності на 375 гектарів заказника “Троєщинські луки”. Судова тяганина тривала кілька років. Активісти й прокуратура доводили у суді безпідставність прав СТОВ “Нова Україна” (яку пов’язували з Денисом Комарницьким) на землі громади. І, схоже, свого досягли.

Про цеKВ дізналася з повідомлення депутатки Київської міської ради Ксенії Семенової (фракція “Слуга народу”) 5 вересня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Виграли останню інстанцію по Троєщинським лукам”, – запостила Семенова на Facebook.

Про те, що Верховний Суд (ВС) винесе остаточне рішення у резонансній справі напередодні анонсував правозахисник та міський активіст Олександр Дядюк (голова правління ГО “Кияни об’єднуємось”).

Читайте: Олександр Дядюк: “Забудькуватість” заступника Кличка Оленича обійшлась бюджету Києва в мільярди гривень

Дядюк нагадав, що “третій рік ми кияни, громадськість захищаємо 375 гектарів Заказника “Троєщинські луки” від рейдерів із так званого СТОВ “Нова Україна” (насправді Дениски Комарницького со товаріщі), які намагаються заволодіти цими ласими шматками землі, що належить нам, територіальній громаді міста (кадастрові 8000000000:62:211:0127 і 8000000000:62:212:0008). Ми виграли суд апеляційної інстанції. Проте, вони не заспокоїлись (аж занадто ласі шматки) і подали касаційну скаргу”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як випливає з повідомлення Ксенії Семенової, ВС (Касаційний господарський суд у складі ВС) ту касаційну скаргу не задовольнив (за дописом Дядюка, справа №910/11761/21, головуючий Н. О. Багай).

Як інформувалаKВ в лютому місяці 2023 року, після того, як столична міська рада програла судову справу щодо “Троєщинських луків”, в суд пішла Київська міська прокуратура.

Вона оскаржувала рішення нотаріуса, котрий зареєстрував право постійного користування 375 гектарами заказника за СТОВ “Нова Україна”.

Читайте: Суд на 10 мільярдів: як Київрада імітує боротьбу за 375 га землі на Троєщині

Фото: Ксенія Семенова, Facebook

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона