Верховна Рада затвердила указ президента про націоналізацію майна рф

image
12 Травня 2022, 22:56
Поділитися:

12 травня 2022 г. 22:44

Верховна Рада сьогодні, 12 травня, затвердила указ президента Володимира Зеленського про націоналізацію майна рф.

Про це KВ стало відомо з повідомлення “Сьогодні”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Повідомляється, що з початку воєнного стану в Українідозволили націоналізувати російське майно.Перше таке рішення РНБО вже ухвалила. За ним президент підписав відповідний указ, і 12 травня його затвердила ВР.

Згідно із законом, Україна націоналізує корпоративні права українських “дочок” російських “Сбербанку” та “ВЕБ.РФ”.

Про це йдеться удокументі №7371 від 11 травня 2022р. (проект Закону про затвердження Указу Президента України “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 травня 2022 року “Про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів”).

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Отже, відповідно до рішення РНБО від 11 травня, в Україні примусововилучать корпоративні права у розмірі 99,7% “Промінвестбанку”, який належить “ВЕБ.РФ” та 100% “Міжнародного резервного банку”, який належить “Сбербанку Росії”.

Також у цих банків вилучать фінансові активи, зокрема право вимоги боргу “ВЕБ.РФ” до “Промінвестбанку”, “Сбербанку” до “МР Банку” і обох “дочок” російських банків до юридичних осіб.

Вилучать також інші фінансові активи, окрім 3 млрд гривень “МР Банку”, які потрібні на задоволення вимог його кредиторів.

Зазначається, що виконати указ потрібно протягом 10 днів з моменту його опублікування.

Читайте: Рададозволила передавати повноваження облрадначальникам ОВА, а головам тергромад приймати рішення без виконкомів

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона