Верховна Рада позбавила мандату Андрія Холодова

image
9 Серпня 2023, 16:05
Поділитися:

9 серпня 2023 г. 16:03

Верховна Рада (ВР) України проголосувала за дострокове припинення повноважень народного депутата України від фракції “Слуга народу” Андрія Холодова (на фото).

Про це, як передає KВ, повідомив народний депутат України від фракції “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно повідомлення нардепа, 308 народних депутатів натиснули кнопку “за”.

“Він друг Медведчука, кум Марченко. Спочатку він втік з країни під час пандемії, тепер втік під час повномасштабного вторгнення”, – зауважив Олексій Гончаренко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомляють журналісти-розслідувачі, Холодов виїхав з України на початку 2023 року і досі не повертався.

За даними проєкту “Схеми” видання “Радіо Свобода”, наразі нардеп перебуває із сім’єю на Кіпрі, де в них – маєток і бізнес. Згідно з даними медіа, щонайменше в червні та липні 2022 року, а також – у травні та липні 2023 року Холодов перебував на цьому острові. Загалом від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року він виїжджав з України 12 разів.

Олексій Гончаренко також наголосив, що це саме Холодов лобіював свої табачні ларьки, був заступником Гетманцева у ключовому комітеті.

“І тільки коли почався суспільний розголос, його прибрали з парламенту. Раніше не можна було”, – додав Гончаренко.

Раніше KВписала, що депутат Верховної Ради України, обраний до парламенту 2019 року за списком партії Володимира Зеленського “Слуга народу”, Андрій Холодов вирішив достроково скласти депутатські повноваження. Цей чоловік, що раніше потрапляв у скандали, але попри це залишався важливою людиною в системі влади Зеленського, наразі перебуває із сім’єю на Кіпрі, де в них – маєток і бізнес.

Читайте:Наталія Локтіонова стала новою депутаткою від “Слуг народу”

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона