Верховна Рада підтримала закон про надання добровольцям статусу УБД | Трибуна

image
4 Грудня 2019, 18:38
Поділитися:

Український парламент проголосував за зміни до закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Документ додає до переліку учасників бойових дій добровольців, чим поширює на них і їхні родини відповідні державні соціальні пільги та гарантії. Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

За ухвалення відповідного законопроєкту, яке відбулося сьогодні, проголосувала конституційна більшість парламенту – 329 народних депутатів. Документ має набрати чинності з наступного року.

Як ідеться в тексті, статус учасників бойових дій тепер зможуть отримати особи, що добровільно захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, безпосередньо виконували бойові завдання антитерористичної операції в районах її проведення не менше ніж 30 календарних днів (незалежно від перерв), у взаємодії з ЗСУ, МВС, НГУ, СБУ тощо.

Читайте також: Статус бійця-добровольця АТО мають надати ще 13 броварчанам

Закон встановлює, що рішення про надання статусу УБД ухвалює міжвідомча комісія, утворена центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни.

Порядок надання або позбавлення статусу учасника бойових дій, а також райони антитерористичної операції визначає Кабінет Міністрів України.

Читайте також: Розподіл квартир і створення пам’ятника бійцям затягуються – коордрада з питань АТО

Згідно із законом, цей статус не поширюється на працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Також статус не поширюється на осіб, які добровільно забезпечували (або добровільно залучалися до забезпечення) проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (у тому числі здійснювали волонтерську діяльність).

Читайте також:

До Дня українського добровольця в Броварах нагородили 22-х бійців
У Броварах до Дня збройних сил відбудеться фестиваль патріотичної творчості
Як у Броварах святкували День захисника України 15.10.2019 (Відео)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари