Верховна Рада підняла військовий збір до 5%: деталі законопроєкту

Верховна Рада підняла військовий збір до 5%: деталі законопроєкту
10 Жовтня 2024, 12:40
Поділитися:

Верховна Рада сьогодні, 10 жовтня, 247 голосами ухвалила в цілому законопроєкт №11416-д щодо особливостей оподаткування в умовах воєнного стану.

Про це повідомила депутат “Європейської солідарності” Ірина Геращенко.

Закон передбачає підвищення заднім числом, з 1 жовтня, військового збору з 1,5% до 5%, податку на прибуток банків тощо.

“ЄС” вдалося збити поправку щодо підняття військового збору для самих військових до 5%. Поправка самого (Данила – ред.) Гетманцева про військовий збір на військових провалена”, – зазначила Геращенко.

Крім того, депутати не змогли підтримати правку про те, хто саме є платником підвищеного військового збору і що саме є об’єктом оподаткування.

“Я б зараз не сказав, що закон про податки ухвалено… Для розуміння, ця правка – це половина закону – вона фізично викладена на десяти сторінках… Тому, щось мені здається, що доведеться переголосувати закон для банального приведення його до якогось порядку”, – заявив депутат “Голосу” Ярослав Железняк.

Законопроєкт також передбачає встановлення ставки податку на прибуток для банків за цей рік у розмірі 50% (замість 25%) і підвищення ставки податку на прибуток підприємств для небанківських фінансових установ (крім страховиків) до 25% з наступного року. Згідно з ним, доходи бюджету мають вирости на 58 млрд грн цього року та на 137 млрд – наступного.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua