«Великдень – добрий день» у Броварах. Пасхальна програма | Трибуна

image
20 Квітня 2021, 08:07
Поділитися:

На Великдень Броварський міський культурний центр підготував для броварчан святкову програму заходів та різноманітних цікавинок у рамках Пасхального благодійного фестивалю «Великдень – добрий день». Про це «Трибуні-Броварів» розповіла очільниця МКЦ «Прометей» Ольга Константюк.

Під час карантинних обмежень важко повноцінно проводити святкові заходи, тож  відділу культури Броварів доводиться щораз креативити. Так, і на Великдень заплановано цікаву програму в режимі онлайн.

Зі слів Ольги Константюк, фестивалем вони хочуть відродити народні обряди, традиції наших предків, показати, як колись святкували Великдень, що співали, куштували та майстрували.

«Чому ми обрали саме назву «Великдень – добрий день»? Бо цього дня всі намагалися робити один одному тільки добро. Ось і ми, організовуючи цей благодійний фестиваль, закликаємо броварчан поділитися крихтою свого добра з іншими людьми, які цього так потребують», – каже  очільниця МКЦ «Прометей».

Що ж чекає броварчан на Великдень?

Благодійна акція «Великдень – Добрий день»

МКЦ пропонує допомогти людям, які лікуються від онкологічних захворювань, або сім’ям, які опинилися в тяжких соціальних умовах та привітати їх зі святом Великодня.

У кожного охочого буде можливість обміняти унікальний святковий брелок чи магнітик на фінансову допомогу підопічним благодійного фонду «Інна». Відповідна скринька  стоятиме в холі МКЦ «Прометей» (потрібно постукати в двері).

Реквізити для благодійних внесків:

ЄДРПОУ 39302388 р/р: UA 483052990000026005010103951 АТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Щоб підтримати родини, які опинилися в тяжких соціальних умовах та привітати їх зі святом Великодня, МКЦ «Прометей та міський центр соціальної служби дітей і молоді пропонує долучитися до допомоги у вигляді:

памперсів для немовлят;
памперсів для дітей із особливими потребами;
дитячого одягу та взуття;
іграшок та розвивальних ігор;
шкільного приладдя;
харчових продуктів;
спортивного інвентарю;
побутової техніки;
технічних засобів комунікації;
індивідуальної фінансової допомоги окремій сім’ї.

Дата проведення – з 19 квітня до 3 травня.

Великодня гра «У пошуках Великоднього скарбу»

Організатори пропонують розвагу для дітей. Біля будівлі МКЦ «Прометей» малеча має відшукати яйце зі святковим завданням. І гарантовано отримає солоденький сюрприз. Працівника МКЦ можна покликати, постукавши або подзвонивши у двері Прометею.

Дата проведення – 3 травня.

Онлайн-концерт учасників фестивалю

Вокальні та хореографічні колективи Броварщини мають змогу надіслати відеозаписи своїх виступів, які стосуються весняно-календарного циклу (веснянки, гаївки тощо).

На сторінці міського культурного центру у Фейсбуці організатори презентують вже скомпоновану концертну програму.

Дата проведення – 3 травня.

Online-марафон «Родинні традиції»

Запрошуються броварчани до поширення святкових сімейних традицій.

Варто зафіксувати на фото, як родина робить писанки чи крашанки, пече чи освячує святкові паски, збирається за родинним великоднім столом тощо, та відправити ці святкові моменти організаторам фестивалю. Працівники МКЦ із підписом опублікують їх на своїй сторінці у Фейсбуці.

Дата проведення – з 19 квітня до 3 травня.

Майстер-клас із Анютою «Котилася писанка»

Постійна «карантинна» рубрика «Майстерня з Анютою», у рамках якої культорганізаторка МКЦ «Прометей» на сторінці закладу у Фейсбуці проведе майстер-клас із виготовлення святкової писанки.

Дата проведення – 29 квітня.

Святковий випуск про традиційні народні весняні ігри в рубриці #зроби_собі_свято

На сторінці міського культурного центру у Фейсбуці кожен охочий зможе дізнатися, в які ігри (та за якими правилами) гралися на Великдень наші предки. Тож якщо хтось збирається на свято Пасхи великою сім’єю, то матиме  можливість зайняти дітей, згадати наші традиції та погратися в давно забуті ігри.

Дата проведення – 1 травня.

Відеовітання українців з-за кордону «Христос воскрес!»

Зі слів очільниці МКЦ «Прометей» – це найбільш «сюрпризна» частина святкового фестивалю. Очікується вітання броварчан, які довгий час перебувають за межами нашої країни. Деталі не афішують, а тому кожен охочий зможе переглянути цей приємний сюрприз на сторінці МКЦ у Фейсбуці.

Дата проведення – 2 травня.

Виставка коців та рушників заслуженої майстрині України Олександри Прокопенко «Ой прийди, весна»

Олександра Прокопенко, жителька Літок – член Національної спілки майстрів народного мистецтва, заслужений майстер народної творчості.

У приміщенні міського культурного центру організатори зроблять фото- та відеопрезентацію робіт майстрині і  продемонструють її на сторінці МКЦ у Фейсбуці.

Як повідомила Ольга Константюк, якщо в Броварах після Великодня послаблять карантинні обмеження, то ця виставка ще декілька днів діятиме в холі МКЦ «Прометей».

Дата проведення – 2 травня.

ФОТО – Андрій Захарченко

Читайте також:

Укрзалізниця запустить 11 додаткових поїздів на Великдень і травневі свята

Зелені свята і Трійця: чим вони унікальні

Як правильно зібрати великодній кошик: перелік дозволених продуктів

Що їсти під час Великого посту-2021: календар харчування на кожен день

Джерело: Трибуна – Бровари