Велосипедний переїзд облаштували кольоровою бруківкою у центрі столиці

image
12 Вересня 2019, 11:50
Поділитися:

На перехресті вулиць Пушкінської та Прорізної почали облаштовувати велосипедний переїзд з кольорової бруківки. Про це повідомляє спільнота Київ – Велосипедне Місто.

-Зараз на перехресті вулиць Пушкінської та Прорізної почали викладати з декоративної бруківки ФЕМ велосипедний переїзд. Це буде перший велопереїзд в Києві виконаний з постійного матеріалу – бруківки, відповідних до горизонтальної розмітки 1.15 кольорів, що не потребує в подальшому щорічних капіталовкладень з поновлення розмітки, – зазначають у спільноті.

Дане архітектурне рішення є спільним напрацьованим Комунальна корпорація “Київавтодор” та Сектор розвитку веломережіКиїв – Велосипедне Місто стандартом велоінфраструктури Києва https://is.gd/p2ebcD затвердженим у Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

В ході капітального ремонту вулиці Пушкінської, згідно проєкту, буде облаштована велосипедна смуга шириною 1,85 метри та довжиною у 1 кілометр.

Також на тротуарі буде побудована велосипедна доріжка шириною 1,5 метри. Також, на трьох регульованих перехрестях (вул. Пушкінська – б-р. Тараса Шевченка, вул. Пушкінська – вул. Богдана Хмельницького, вул. Пушкінська – вул. Прорізна) будуть встановлені світлофорні об’єкти, що регулюють велосипедний рух.

 

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ