«Велодень»: охочих запрошують 25 травня проїхати велосипедом Броварами понад 8 км

image
16 Травня 2019, 20:46
Поділитися:

Усе про організаторів, спонсорів, маршрут вілопробігу та процедуру його підготовки. Головне – не розходитись одразу після пробігу та не забути взяти участь у безпрограшній лотереї.  

 Уперше велодень у Броварах  організували суто міські активісти у травні 2015 року. З тих пір ця акція набувла неабиякої популярності. У 2018 році велодень організувала міська адміністрація спільно з волонтерами та бізнесом. Тоді у велопробігу взяли участь особисто міський голова Ігор Сапожко, його заступники, інші чиновники міськвиконкому та депутати міськради. Долучилися і учасники АТО, які після поранення пройшли реабілітацію.

З кожнім роком ця акція популяризації велоруху та здорового способу життя набуває все більшої популярності, адже наше місто просто ідеальне для пересування саме на велотранспорті. Аби ж ще додати велодоріжки, велопарковки та трохи покращення в плані безбар’єрності. Власне, сам велопробіг мав за мету привернути увагу влади до цього питання. І перші зрушення є: прийнято міську програму із велоінфрастуктури. Але працювати ще є багато над чим.

Цього року, згідно з розпорядження міського голови від 24.04.2019р., було затверджено склад організаційного комітету щодо підготовки та проведення загальноміської акції «Велодень-2019», а також план підготовки та проведення згідно із додатками до розпорядження. Це дало змогу звернутися до обласної поліції для отримання дозволу та погодження на перекриття вулиць за маршрутом велопробігу.

Рішенням виконкому 25.05.2019 р. із 12-00 до 14-00 визначено перелік вулиць, на  яких буде обмежено рух транспорту. УБЖКГІТ отримало доручення попередити про це перевізників усіх форм власності. Іншим рішенням виконкому затверджено кошторис заходу у сумі 17600 грн.

Маршрут пробігу протяжністю 8, 3 км можна побачити ТУТ.

Вул. Я Мудрого – 0,9 км
Вул. Грушевського – 0,5 км
Вул. Героїв Небесної сотни – 0,8 км
Вул. Гагаріна – 0,1 км
Вул. М. Лагунової – 0,9 км
Вул. корорленка – 1,1 км
Вул. Бандери Степана – 0,5 км
Вул. Петлюри Симона – 0,9 км
Бульв. Незалежності – 1,4 км.

Планом підготовки передбачено:

чергування екстреної медичної допомоги;
встановлення біотуалетів;
забезпечення питною водою та напоями учасників акції.

У акції традиційно беруть участь в якості співорганізаторів численні ГО, а в якості спонсорів безпрограшної лотереї – бізнес. Одним із постійних співорганізаторів є Mobile Workshop BroBikes – веломайстерня, яка прямо на місці велопробігу надає технічну допомогу учасникам. Також щорічно допомогу в супроводженні колони велопробігу надають мотоциклісти з «Мото хелп». Постійним співорганізатором, зокрема для найменших учасників віком від 3 до 5 років, є місцевий магазин велотоварів «Веломісто». Перелік спонсорів (не повний) вказано в анонсі заходу. 

Реєстрація на акцію відбуватиметься з 10-00 до 11-45 на вході у парк «Перемога», а в 12-00 розпочнеться сам велопробіг – одночасно для усіх вікових категорій.

Зазвичай, через велику кількість дітей, які беруть участь у заході, швидкість руху колони невелика, комфортна навіть для найменших учасників. Тож це є гарним приводом узяти із собою дітей.

Нагадуємо, що усі без виключення учасники велопробігу, хто зареєструвався до початку заходу та отримав номер учасника, беруть участь у безпрограшній лотереї, яка розігруватиметься по закінченню пробігу. Можна виграти від численних дрібниць для велосипедів до смачної піци, головне – не розходитись одразу після закінчення пробігу.

Ангеліна Козлова

Головне фото – із сайту Броварської міської ради

Джерело: Трибуна Бровари