Велобезпека: Карати порушників ПДР слід жорсткіше – Віталій Кличко

image
15 Березня 2019, 00:27
Поділитися:

Дуже важливо, аби у той час, як столична влада активно розвиває велосипедну інфраструктуру Києва, автоводії дотримувалися правил дорожнього руху і культури водіння, аби велосипед став безпечним видом транспорту.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час засідання Київради.

«Київ продовжує розвивати велоінфраструктуру. І до цього процесу ми маємо залучати велоспільноту, щоб разом із ними розробляти і планувати нові маршрути. Щоб не було претензій у громадськості, ніби нічого не робиться», – сказав Віталій Кличко.

Він зауважив, що в структурі КМДА створено підрозділ велоінфраструктури, де працюють і представники велоспільноти, аби впливати на процес ухвалення рішень.

«Ще одна ключова складова – це культура поведінки автоводіїв у Києві. На жаль, у цьому напрямку у нас є багато питань. Також дії поліції щодо порушників правил дорожнього руху повинні бути більш жорсткими. Щоб велосипедисти почувалися безпечно на дорозі», – наголосив Віталій Кличко.

У повідомленні зазначається, що найближчим часом будуть проведені торги на проектування нового веломаршруту «Солом’янка – Центр». А також щодо будівництва велодоріжки на Набережному шосе на ділянці від Пішохідного мосту до мосту Патона (відповідний маршрут з’єднає пішохідний Поділ, Поштову площу, міст на Труханів острів, міст Метро і міст Патона)

Крім того, «Київавтодор» продовжує працювати над експериментом щодо суміщення велосмуг зі смугами громадського транспорту.

Читайте також: Під КМДА велосипедисти влаштували «лежачий» протест

Читайте також: На киян чекає чергове підвищення тарифів на тепло та гарячу воду

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV