Вечірня злива у Києві: вода затопила вулиці, підвали, річка Либідь вийшла з берегів (фото)

image
8 Липня 2023, 09:25
Поділитися:

8 липня 2023 г. 09:22

У вечір п’ятниці, 7 липня, на Київ знову налетіла потужна злива. Найсильніші підтоплення виникли у Печерському та Голосіївському районах. На вулиці Голосіївській визволяли людей з підтопленого підвалу. Також переповнена річка Либідь вийшла з берегів.Комунальні служби міста ліквідовували наслідки негоди.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ДСНС, інформації поліції Києва та даних КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначили в КМДА, внаслідок потужної залпової зливи підтоплення виникли в Голосіївському та Печерському районах.

“Основна причина підтоплень – залповий характер зливи. Адже в цих та інших районах решітки зливостоків нещодавно розчистили”, – зазначили в адміністрації.

Серед місць підтоплень – бульвар Міхновського (колишній бульвар Дружби Народів). Також вчора ввечері переповнена річка Либідь вийшла з берегів – вода полилась зі зливостоків у зворотному напрямку, підтоплюючи вулиці.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомили рятувальники, вчора, 7 липня, о 18:52 почали надходити перші заявки про підтоплення підвальних приміщень. Так на вул. Голосіївська, 13-А з підтопленого підвалу визволили людей. Бійці ДСНС зрізали грати, вивели громадян на безпечну відстань і приступили до відкачування води. Допомога по відкачуванню води надавалась ще на трьох адресах міста, загалом врятовано 6 осіб.

У поліції Києва повідомили, що сильна злива у столиці спричинила підтоплення ділянок доріг на вулицях Голосіївського району. Співробітники Голосіївського управління поліції допомагали місцевим мешканцям боротись з наслідками негоди та вибратись з підтоплених автівок.

Згідно з повідомленням “Укргідрометцентру”, сьогодні, 8 липня, у Києві знову очікується гроза та пориви вітру 15-20 м/с.

Нагадаємо, у Київській області 6 липня під час грози сильний вітер повалив трубу котельні, обійшлось без постраждалих. У Києві нічна негода повалила дерева і підтопила переходи.

Читайте: Негода у Києві підтопила переходи, в Борисполі сильний вітер повалив трубу котельні (фото)

Фото: ГУ ДСНС, поліція Києва

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона