Вбив беззбройного українця: на суді у Києві російський військовослужбовець визнав свою провину, – ВІДЕО

image
19 Травня 2022, 13:07
Поділитися:

У Києві на суді російський окупант Вадим Шишімарін повністю визнав свою провину. Нагадаємо, що це перша справа щодо військових злочинів російських військових в Україні, яка дійшла до суду з 24 лютого 2022 року.

Про це пишуть “Ґраті”.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі та актуальні новини Києва, області та України.

Вадиму Шишімарину лише 21 рік, він сержант армії рф та командир відділення 4-ї танкової Кантемирівської дивізії Московської області. За версією слідства, 28 лютого на Сумщині він убив беззбройного мирного мешканця – 62-річного Олександра Шеліпова.

Раніше український прокурор Андрій Синюксказав, що Шишімарин під час слідства повністю визнав свою провину, а СБУ оприлюднила відео, де обвинувачений розповідає, що інцидент стався після того, як колону російської техніки обстріляли українські військові.

За словами російського військового, відступаючи, він та його товариші по службі захопили цивільний автомобіль “Фольксваген”. Дорогою вони побачили беззбройного чоловіка, який розмовляв телефоном.

Мені наказали вистрілити, я вистрілив у нього одну чергу, він упав, ми поїхали далі, – розповів цинічно Шишімарін.

Суддя запитав Шишимаріна, чи він визнає вину. Шишімарін відповів: “Так”. “Цілком?” – уточнила суддя. Російський військовий відповів ствердно.

Інший український прокурор Ярослав Ущапівський зазначив, що речовими доказами обвинувачення є телефон, яким говорив потерпілий, та п’ять автоматів.

Сторона звинувачення готова доводити провину Шишімаріна. Ми викличемо до суду свідків, подамо протоколи проведення слідчих дій та інші докази, – наводить його слова видання.

Суд пізніше відклали на 19 травня через велику кількість журналістів. За словами судді, на засідання прийшло понад 150 представників ЗМІ.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Києві Солом’янський районний суд столиці розпочав слухання щодо російського військового Вадима Шишимаріна, якого підозрюють у вбивстві мирного жителі у селі Чупахівка на Сумщині 28 лютого.

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua