Важливі роботи в саду після збору врожаю: обробка яблунь

image
23 Серпня 2023, 18:33
Поділитися:


Про це “Хронікам Обухова” повідомляє Zemliak.com.

Після збору врожаю потрібно перекопати ґрунт навколо дерева – це допоможе позбутись шкідників, які закопались на зимівлю. А також зачистити корі на стовбурі та гілках.

Восени, а саме в жовтні та листопаді, вже можна провести обрізку. Головне зробити це до заморозків.

Осіннє обрізування молодих яблунь полягає в незначному укорочуванні вирослих за літо пагонів. Деревам старшим п’яти років для стимуляції активного плодоношення роблять середнє обрізування, скорочуючи міцні пагони на третину довжини. При слабкому річному прирості необхідне сильне обрізування, — кажуть експерти.

Фахівці відзначають три види приросту гілок:

  • сильний приріст — це сезонне збільшення довжини гілок до 70-100 см;
  • середній приріст — до 30-70 см;
  • слабкий приріст — менше 30 см.

Обрізка яблуні передбачає видалення сухих, поламаних, занадто слабких та зростаючих всередину крони пагонів. Також видаляють пагони, які під гострим кутом відходять від скелетної гілки або від стовбура.

У вересні-жовтні обробляють дерева бордоською рідиною. Це один з найпопулярніших фунгіцидів від різних хвороб та шкідників, – зазначають фахівці.

Окрім цього слід провести обробку дерева, якщо воно хворіє. При моніліозі дерево рекомендують обробити бордоською рідиною або іншими фунгіцидами. Однак у такому разі потрібно буде повторно обробити навесні.



Source link