Важливі питання ветеранів

image
28 Лютого 2020, 23:10
Поділитися:

Важливі питання ветеранів Головний економіст КП «Вишнівськтеплоенерго» Алла Ліновицька, головний лікар Вишнівської лікарні Наталія Скригіна та заступник міського голови Ілля Шамровський відповіли на запитання, які хвилюють ветеранів.

Головний економіст КП «Вишнівськтеплоенерго» Алла Ліновицька розповіла про тарифи на теплопостачання і гарячу воду, а також пояснила, за якою формою підприємство здійснює перерахунок вартості опалення, у зв’язку зі зниженням ціни на газ. Також вона нагадала, що за вимогами закону, із 01.05.2020 року, вступають в силу нові правовідносини між надавачами і споживачами комунальних послуг. Відповідаючи на питання про лічильники тепла на окремі квартири, вона сказала, що їх можна встановити тільки в нових будинках із горизонтальною системою опалення.

Головний лікар Вишнівської лікарні Наталя Скригіна розповіла про нововведення у зв’язку із запровадженням другого етапу медичної реформи. Для пацієнтів, які уклали договори з сімейними лікарями, направлення до вузьких спеціалістів з 01.04 2020 року буде в електронному форматі. Відтепер не буде територіальної прив’язки до закладу. За бажанням, пацієнти можуть пройти обстеження у спеціаліста в Києві, Боярці чи іншому місті. Також це стосується рентгену, лабораторії, флюорографії. Направлення на госпіталізацію за новими правилами може давати бригада  швидкої допомоги. Якщо пацієнт сам звертається на госпіталізацію, то і оплачує лікування самостійно.

Також керівник медичного закладу відповіла на запитання щодо отримання пільгових і безоплатних ліків. Стосовно відкриття кабінетів вузькопрофільних спеціалістів на Південній стороні, то такої можливості немає, оскільки існують певні вимоги до кабінетів. В той же час, амбулаторія на вул. Г. Сковороди укомплектована сімейними лікарями, є педіатрична частина.

Заступник міського голови Ілля Шамровський відповідав на запитання щодо вивозу сміття по вул. Залізничній та зауважив, що програма облаштування контейнерних майданчиків в місті буде продовжена. Мова йшла також про розбудову парку поруч водоймища, обрізку дерев та встановлення лавочок на прохання мешканців по вул. Ватутіна, 20-а.

Джерело: Офіційний веб-сайт Вишневої міської ради