Василь Володін запросив інвесторів до роботи в аграрному секторі Київщини

image
11 Серпня 2020, 17:08
Поділитися:

11 серпня в Києві розпочала роботу 32 Міжнародна агропромислова виставка Агро 2020. Участь в її відкритті взяли Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, учасники аграрної промисловості з усіх регіонів. Очільник Київської облдержадміністрації Василь Володін також долучився до її роботи.

Київщину представляють на виставці понад 30 провідних агропромислових підприємств в різних напрямках. Серед них СП ТОВ “Нива Переяславщини”, філія ТДВ «Яготинський маслозавод» «Яготинське для дітей», ТОВ «Фемілі гарден», ТОВ «Богуславський завод продтоварів», та інші не менш сучасні підприємства, що впроваджують  інновації у власному виробництві.

«Київська область займає 3 місце в країні з валового виробництва сільськогосподарської продукції і дуже гідно представлена серед інших регіонів. У нас стрімко розвиваються тваринництво, садівництво, туризм, в. т.ч. сільський, маємо завод з виготовлення сільгосптехніки, тощо. Всі виробництва долучаються до програм підтримки агропромислового комплексу. Тож маємо чим пишатися, що розвивати та вдосконалювати надалі», – зазначив голова КОДА Василь Володін.

Він також запросив до роботи на Київщині вітчизняних та закордонних інвесторів. «Маємо всі необхідні умови для ведення бізнесу, зокрема й пов‘язаного з сільським господарством, якісний кадровий та природний потенціал. Ми готові до плідної співпраці на відкритих взаємовигідних умовах», – підкреслив очільник області.

В першому півріччі 2020 року загальне виробництво продукції сільського господарства в усіх категоріях господарств становило 97,4%, у сільськогосподарських підприємствах – 98,4 %, у господарствах населення – 94,6%. Обсяг продукції сільського господарства, виробленої у січні – червні 2020 року, становив, за розрахунками, 6 163,6 млн. грн, у т. ч. сільськогосподарськими підприємствами – 4 538,3 млн. грн., господарствами населення – 1 625,3 млн. грн.

Область зайняла 3-е місце серед інших регіонів. Частка області у загальному виробництві валової продукції сільського господарства в Україні за звітний період склала 7,6 %. За темпами росту сільськогосподарського виробництва Київщина посідає 8-е місце, а за виробництвом продукції на одну особу – 4-е. Обсяг виробництва продукції  сільського  господарства  у  розрахунку  на  одну особу складає 3473,0 грн.

Обсяг експорту товарів агропромислового комплексу області у cічні – травні  2020 р. становив 520,4  млн. дол. США, імпорту – 278,7  млн. дол. США. Порівняно з 2019 р. експорт зменшився на 6,8  %, а імпорт збільшився   – на 1,0%.

Сальдо зовнішньої торгівлі товарами – 241,7 млн. дол. США (позитивне).

Зовнішньоторговельні операції з товарами проводились з партнерами із 170 країн світу.

Повідомляє пресслужба КОДА.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація