Василь Володін у складі української делегації взяв участь в українсько-австрійському бізнес-форумі у Відні

image
16 Вересня 2020, 14:10
Поділитися:

15 вересня в рамках візиту офіційної делегації України під головуванням Президента України Володимира Зеленського до Республіки Австрія голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін взяв участь в українсько-австрійському бізнес-форумі.

Президент України Володимир Зеленський, Федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, інші представники Урядів України та Австрії, Палати економіки Австрії, Торговельно-промислової палати України, очільники Луганської та Київської облдержадміністрацій зустрілись з представниками австрійського бізнесу та обговорили інвестиційні можливості та поглиблення співпраці між двома країнами.

Українська делегація презентувала інвестиційний потенціал держави, зокрема в частині реформ та розбудови країни, які активно реалізуються в усіх регіонах.

Президент України Володимир Зеленський закликав учасників зустрічі взяти участь у реалізації проєктів Національної програми «Велике будівництво» та відродження культурно-архітектурної спадщини. Він зазначив, що особливо цікавими для них мають стати сфери, у яких австрійські компанії володіють сучасними технологіями та передовим досвідом: банківський і страховий сектори, енергетика та деревообробна галузь, автодорожня та гірськолижна інфраструктура, зокрема в Карпатському регіоні.

«Щоразу, відвідуючи регіони нашої країни, я переконуюся в тому, що інвестиції в Україні працюють. Будуються та працюють індустріальні парки, промислові об’єкти, оздоровчі центри та об’єкти медичної інфраструктури. Україна розбудовується і розвивається», – зазначив Олексій Чернишов, відкриваючи форум. Він детально розповів про реформу децентралізації та вигоди для українських громад від неї та запевнив австрійських інвесторів у тому, що Міністерство розвитку громад та територій робитиме все необхідне, щоб гарантувати їхню ефективну співпрацю у регіонах і захистити інвестиції.

Учасники обговорили питання співробітництва у різних галузях економіки, розвитку і поглиблення торговельно-економічних взаємовідносин та перспективи інвестицій в українську економіку.

Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін зазначає, що серед країн, що інвестують в Україну, Австрія посідає важливе місце.

«На сьогодні Київщина взаємодіє з багатьма країнами світу. Інвестували в регіон компанії з понад 60 країн. Серед них маємо приклади ефективного партнерства й з австрійським бізнесом. Київська область наразі активно розбудовується і розвивається. Триває масштабне будівництво – реалізується програма Президента «Велике будівництво», будуються якісні та безпечні дороги, інфраструктурні об’єкти. Створюються робочі місця, розвиваються райони області як і вся країна. Плануємо й надалі сприяти залученню інвесторів, бути відкритими та забезпечувати їм необхідну підтримку», – підкреслив голова Київської ОДА Василь Володін.

Повідомляє пресслужба КОДА.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація