Василь Володін розповів про розвиток освіти та спорту на Київщині в 2020 році

image
29 Грудня 2020, 14:15
Поділитися:

29 декабря 2020 г. 14:02

Василь Володін повідомив про результати роботи з розвитку освітньої та спортивної сфер Київщини в2020році.

Про це KV стало відомо з повідомлення пресслужби Кївської облдержадміністрації (КОДА).

Першочергово він наголосив на тому, що вдосконалення освітньої мережі в області має системний і комплексний характер.

“Ми продовжуємо розгалужувати мережу навчальних закладів. Наприклад, упродовж року створили2 845 нових місць для дітей у садочках, а також відкрили 10 опорних шкіл. Тепер їх стало 57 і у них навчаються 25 тис. учнів”, – деталізував очільник області.

в Телеграм

Також він зупинився на розвитку інклюзивної сфери. Відтак кількість закладів, де навчаються діти з інвалідністю, збільшили до 560. Тобто за рік відповідні умови створили в 92 школах і 26 дитсадках регіону. При цьому інклюзивних центрів стало 44. А ресурсних кімнат – 153.

Василь Володін додав, що велику увагутакож приділяють і якості харчування дітей у навчальних закладах області. Відтак 80 млн грн спрямували на ремонти шкільних харчоблоків, а ще майже 62 млн грн – на закупівлю нового обладнання для них.

Паралельно для шкіл придбали82 комплекти нових меблів, 132 комплекти комп’ютерного обладнання та 165 комплектів для навчальних кабінетів природничо-математичного циклу.

Загаломна розвиток матеріально-технічної бази закладів освіти Київщини виділили 320 млн грн. Практично третина з цієї суми – кошти обласного бюджету.

Окрім цього, у2020році на розширення шкільного автобусного парку було спрямовано майже 66 млн грн. За ці гроші для громад Київщини закупили 35 нових автобусів.

Аналогічно посилена робота проводилась і з розвитку спортивної сфери області.

Голова облдержадміністрації зазначив, що на базі опорних шкіл цьогоріч з’явились46 спортивнихworkout-майданчиків із вуличними тренажерами.

Окрім цього, районам передали комплекти спортивного обладнання для облаштування 22 майданчиків, із яких уже відкрили сім футбольних і 11 мультифункціональних.

“Робимо все для того, щоб наші діти мали всі умови для повноцінного спортивного розвитку та продовжували гідно представляти Київщину на змаганнях різних рівнів. Наприклад, у минулому роцінаші спортсмени здобули1290медалей на всеукраїнських і світових чемпіонатах. Із них 501 медаль – золота. При цьому за результатами рейтингу з літніх олімпійських видів спорту Київщина посідає п’яте місце, а з неолімпійських – третє. Пишаємося нашими чемпіонами. А кращим спортсменам і їх тренерам призначили стипендії”, – наголосив Василь Володін.

Читайте:В 2021 році в Київській області будуть продовжені проєкти “Нова українська школа”, “Опорна школа”, “Профільна школа”

Фото: пресслужба КОДА

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона