Василь Володін презентував туристичний потенціал Київщини в Європі

image
4 Вересня 2020, 14:17
Поділитися:

Розширення економічних, соціальних та культурних контактів є важливим пріоритетом в роботі Київської обласної державної адміністрації. Сьогодні очільник ОДА Василь Володін презентував туристичний потенціал регіону на першому Форумі губернаторів Вишеградської четвірки.

Україну на масштабному заході в Празі також представляв Надзвичайний і Повноважний Посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс, участь взяли голови регіонів Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Німеччини та Австрії.

Василь Володін поінформував присутніх про інвестиційну привабливість Київщини, природні ресурси: природно-заповідний та лісовий фонд, водний фонд. Вдале логістичне розташування, яке надає унікальні можливості для переробної промисловості.

«Туристичний потенціал Київщини – це майже 6 тис. об’єктів історико-культурної спадщини: пам’ятки археології, історії, архітектури. Це давні поселення, городища, могильники, кургани, змійові вали, місця битв та історичних подій, археологічні пам’ятки, занесені до Реєстру нерухомих пам’яток, пам’ятки національного значення, серед яких більшість – це культові споруди XVI-XIX століть. За останніх 5 років потік туристів в область зріс на 39,0 відсотків», – зазначив голова КОДА.

Він також розповів про один з найвідоміших туристичних напрямків – Чорнобильську зону відчуження. Вона є привабливою не лише для туристів з Київщини та України, але й іноземців з усього світу: «В Чорнобильській зоні, наразі, створюються нові туристичні маршрути. Також зона відчуження має всі шанси стати елементом «зеленої» економіки. На території Чорнобильської атомної станції працює потужна сонячна електростанція. Ще понад 60 інвесторів подали заявки на відведення земельної ділянки під розбудову станцій «зеленої енергетики».

Розповів також про екотуризм, який набуває дедалі більшого поширення. Потенціал області для розвитку екотуризму надзвичайно високий: 10,41% території Київської області займають території та об’єкти природно-заповідного фонду.

Зазначив він також, що в умовах світової пандемії COVID-19 Україна проводить роботу з переорієнтування учасників туристичного ринку на внутрішній та в’їзний туризм.

«Ми опікуємося не лише туризмом, а й питаннями розвитку креативних індустрій, культури й спадщини. Культурні особливості території – цінний набуток регіону, як можливості для розвитку традицій, туризму, ремесел, а отже – і економіки», – підкреслив керівник облдержадміністрації.

Він подякував організаторам за надану можливість презентувати Київській регіон та запросив присутніх колег на чолі з організатором Форуму губернатором Центрально-Чехії Ярославою Покорною Єрмановою відвідати Україну та, зокрема, Київську область.

Повідомляє пресслужба КОДА.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація