Васильківці хочуть дрони для ЗСУ замість бруківки (петиція)

image
23 Серпня 2023, 13:07
Поділитися:

23 серпня 2023 г. 13:05

Жителі міста Васильків звернулися до Васильківської міської ради з проханням щодо розподілу коштів місцевого бюджету на потреби Збройних Сил України (ЗСУ). Васильківці пропонують перерозподілити частину коштів міського бюджету, що надходять з військового ПДФО, на придбання дронів для ЗСУ замість благоустрою тротуарів та квітників.

Про це, як передає KВ, повідомив громадський діяч Богдан Корчинський.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як наголошується у повідомленні, активна частина громади міста Васильків завершує збір підписів під петицією “Про закупівлю дронів на фронт за рахунок міського бюджету”.

“У такий спосіб ми намагаємося змусити місцевих корупціонерів витрачати бюджетні кошти на потреби оборони, а не на сумнівний благоустрій тротуарів та квітники”, – прокоментував Богдан Корчинський.

Як повідомив громадський діяч, васильківців дуже обурила інформація про те, що мер міста Наталія Баласинович вирішила витратити 23 млн гривень на бруківку в центральній частині міста.

“Це дуже звичний спосіб розпилу бюджету. І показовий. Постійно можна звітувати про благоустрій у центрі міста та отримувати відкати, закуповуючи бруківку по завищеним цінам”, – наголосив Богдан Корчинський.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За його словами, Васильків застеляють бруківкою на 23 млн гривень:

• Капітальний ремонт пішохідної доріжки з облаштуванням алеї: 2 млн гривень.

• Капітальний ремонт частини тротуару (вулиця Небесної Сотні) 2,7 млн гривень.

• Капітальний ремонт частини тротуару (вулиця Гоголя): 3,9 млн гривень.

• Капітальний ремонт пішохідних доріжок: 4 млн гривень.

• Капітальний ремонт частини тротуару(вулиця Володимирська): майже 10 млн гривень.

Громадський діяч також зазначив, що у Василькові багато вулиць, на яких тротуарів нібито взагалі ніколи не було, але там роботи з облаштування тротуарів проводити ніхто не планує (на думку громадського діяча Корчинського, це не вигідно з точки зору піару).

“Ми не готові жити у місті, де для мера не існує пріоритетів використання бюджету у військовий час. Яка не живе за принципом – все для захисту життя та безпеки Громади, допомога фронту, – все для перемоги. Мобільні засоби протишахедної ППО, бомбосховища, підготовка енергетичної інфраструктури до обстрілів і безперебійної роботи взимку, облаштування оборонних позицій навколо міста, закупівля озброєння для ЗСУ”, – зауважив Богдан Корчинський.

Початок збору підписів під петицією “Про закупівлю дронів на фронт за рахунок міського бюджету” розпочався 25 липня 2023 року. Станом на 23 серпня петицію підписали 90 осіб зі 100 необхідних. До кінця збору підписів залишився 61 день.

Читайте: У Василькові за 3,99 млн гривень хочуть утеплити акушерський корпус лікарні

Фото: Богдан Корчинський

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона