Васильківські "Джури" зустрілись з мамою полеглого "Привида Києва"

Васильківські "Джури" зустрілись з мамою полеглого "Привида Києва"
23 Травня 2024, 18:28
Поділитися:


Учні з цікавістю очікували на зустріч, адже вони є учасниками Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») і створили особливий курінь імені льотчика «Джуса».

Про це повідомляють на сторінці Бригади тактичної авіації м. Васильків.

Зустріч відбулася в теплій атмосфері спогадів мами про дитячі роки свого сина-льотчика. Вона розповіла, як він мріяв літати та захищати Україну в небі, про його нелегкий, але цікавий, шлях у військову авіацію, – йдеться в повідомленні.

На згадку про зустріч, всі учасники отримали від Лілії Авер’янової іменні футболки із зображенням «Привид Києва».

Ім’я Андрія Пільщикова назавжди залишиться в пам’яті юних джур, як символ патріотизму, незламності і любові до Батьківщини. Джури дали клятву бути гідними Героя, – наголосили військові.

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Андрій Пільщиков у складі 40-ї бригади тактичної авіації він обороняв небо столиці.

Саме йому належить ідея колективного образу “Привида Києва” – у відповідь на заяви російських сил про нібито знищення української авіації у перші дні.

Льотчик зробив великий внесок у розбудову ПС ЗС України. Неодноразово входив до офіційних делегацій на міжвідомчих груп, що лобіювали надання Україні сучасних багатофункціональних винищувачів та іншого сучасного озброєння в інтересах не тільки Повітряних сил, а й інших родів/видів військ.


Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

  • Мати загиблого «Привида Києва» стала військовою капеланкою

  • Побратими пілота «Джуса» зустрілися з юнаками, які мріють стати льотчиками

  • Стало відомо, хто з льотчиків із Обухівщини брав участь у битві за Київ

  • Посмертну нагороду льотчика Джуса з Васильківської бригади вручили рідним пілота

  • "Привид Києва", котрий врятував літаки і людей в перший день вторгнення



Source link