«Ваш син у лікарні»: у Києві шахрай відібрав у пенсіонерки 10 тисяч доларів

image
28 Лютого 2019, 16:03
Поділитися:

Незважаючи на численні публікації в ЗМІ щодо телефонних аферистів, кияни вперто потрапляють на вудку злочинців. Нещодавно до літньої жінки зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що її син потрапив в автомобільну аварію і потребує негайної операції, яка коштує 10 тисяч доларів. Про це розповіли в прес-службі столичної прокуратури. 

Повіривши шахраю, пенсіонерка відчинила двері та впустила його в квартиру. Чоловік представився фельдшером лікарні, в якій нібито знаходиться син потерпілої. Проте, коли жінка почала задавати йому питання і зрозуміла, що зловмисник говорить неправду, останній силоміць вихватив в неї 10 тисяч доларів та втік, – розповіли в прокуратурі Києва.

На жаль, по гарячих слідах злодія не вдалося затримати. Втім правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився неодноразово судимий 28-річний уродженець Луганської області. Його оголошено у розшук.

Дії чоловіка кваліфіковано як грабіж, поєднаний з проникненням у житло. Йому загрожує від чотирьох до восьми років позбавлення волі. Зловмиснику заочно оголошено про підозру. Наразі встановлюють його спільників та причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Як раніше повідомляв «Вечірній Київ», у столиці викрили шахраїв, що видурили у громадян сотні тисяч доларів, продаючи «акції» американської компанії «Tesla».

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ