«Варварське кронування»: активісти Броварів вимагають у влади міста доглядати за деревами по-європейськи | Трибуна

«Варварське кронування»: активісти Броварів вимагають у влади міста доглядати за деревами по-європейськи | Трибуна
5 Березня 2024, 20:29
Поділитися:

У суботу, 2-го березня, біля 1-го ліцею приватна організація «кронувала» каштани. За словами місцевих активістів, це зробили просто «варварськи». Люди викликали поліцію, яка засвідчила, що жодних показань для кронування дерев немає, як і дозволу на проведення відповідних робіт у виконавця. Тобто, дерева просто понівечили. Сьогодні активісти звернулися до виконкому міськради з вимогою зупинити такі жахливі методи знищення і каліцтва дерев.

На жаль, це не поодинокий випадок, коли в місті неконтрольовано нищаться дерева і ситуація вже давно переросла в загрозливу для екології громади.

На засіданні виконкому активісти вимагали у керівництва міста доручити фахівцям по догляду за зеленими насадженнями вивчити та запозичити досвід Києва з цього питання, розробити і затвердити місцеві правила догляду за зеленими насадженнями.

Василь Сердюк

Як повідомив активіст Василь Сердюк, 15 листопада 2023 року в Києві презентували українську версію європейських стандартів догляду за зеленими насадженнями, що стала основою для впровадження нових підходів у роботі комунальних служб міста.
Найкращі європейські практики щодо обрізки та догляду за деревами застосовуватимуть і у Львові. Про це нещодавно повідомили в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради. Загалом частина міст нашої країни мають цивілізований підхід по догляду за зеленими насадженнями. Тоді чому у Броварській громаді досі не запроваджені правила кронування дерев?

Своєю чергою очільник міста пообіцяв виправити ситуацію і доручив КП «Бровари-Благоустрій» в найкоротший строк розробити положення по догляду за зеленими насадженнями в місцях загального користування на території Броварської ОТГ.

Чи перейматимуть комунальники європейський досвід – Ігор Сапожко не поточнив. Тож згодом побачимо, чи і надалі Бровари перетворюватимуться на місто зрізаних і понівечених дерев та голих стовбурів, чи, нарешті, чиновники почнуть дбати про місто.

Читайте також:

Порятунок озера Білого в Броварах: що планують робити.
Озеленення Броварів: поглиблення проблеми?
Кронувати, обрізати чи видалити? Хто вирішує долю дерев у Броварах
Штраф у понад 3 тис. грн: у Броварах пенсіонер спалював сміття після комунальників на зеленій зоні

Джерело: Трибуна – Бровари