#ВАРТОЖИТИ – безкоштовний кол-центр для онкопацієнтів просить про підтримку | Трибуна

image
11 Липня 2020, 15:04
Поділитися:

В Україні відбувається запуск єдиного в Україні безкоштовного кол-центру для онкопацієнтів та їх близьких #ВАРТОЖИТИ. Цілодобово і без вихідних фахівці центру обслуговуватимуть хворих на рак по всій Україні з єдиною метою – щоб жоден онкопацієнт не залишався наодинці зі своїм болем і переживаннями.Усіх небайдужих закликають допомогти в запуску кол-центру.

В Україні 1 300 000 онкохворих. Щодня 450 українців дізнаються, що у них рак. Тривожність, страх, апатія, депресія – неповний перелік емоційних станів, що супроводжують людину на різних стадіях боротьби з раком. Такі симптоми аж ніяк не сприяють швидкому одужанню, а лиш погіршують загальний стан пацієнта. Вкрай рідко людина може впоратись із цими емоціями самотужки.

Завдання кол-центру – підтримати пацієнтів і їхні сім’ї в боротьбі з раком, надати кваліфіковану психологічну допомогу і грамотну консультацію з питань, пов’язаних із діагнозом. Допомогти віднайти сили та бажання одужати.

Як працюватиме кол-центр?

Зателефонувавши на єдиний безкоштовний номер 0-800, онкопацієнт чи його родичі зможуть потрапити на одну із трьох ліній допомоги:

1. Гаряча лінія допомоги

Експерти допоможуть отримати відповіді на будь-які запитання, пов’язані з онко. За принципом «рівний – рівному» на цій лінії працюватимуть онкопацієнти з ГО «Афіна. Жінки проти раку», які мають трирічний досвід надання фахової допомоги онлайн.

2.Психологічна допомога

Професійні онкопсихологи нададуть онкопацієнтам та їх близьким необхідну фахову консультацію. До 22 липня 40 окнописхологів проходять навчання роботі на гарячій лінії, яке спеціально розробила для них «Українська психоонкологічна асоціація» (УПОА) під керівництвом начальниці штабу Алли Антонової.

3. Таксі для онкопацієнтів

Партнери кол-центру – онлайн-сервіс Uklon і мережа АЗК «WOG» надають 10 000 безкоштовних поїздок для онкопацієнтів у 15-ти містах України. Безкоштовне таксі довезе онкопацієнтів у державний окноцентр і назад додому.

Мета Фундації #ВАРТОЖИТИ знаходити та акумулювати благодійні кошти, залучені від бізнесу та фізичних осіб шляхом прозорого розподілу між соціальними ініціативами та проєктами, які лише починають свою діяльність або вже активно діють та реалізовують свої проєкти в сфері онко.

Допомогти в запуску кол-центру може кожен, перерахувавши посильну суму за ЦИМ посиланням.

Читайте також:

Post Views: 55

Monobank [CPS, API] UA

Джерело: Трибуна – Бровари