Варшава передасть Києву 60 вагонів метро, а Братислава 25 міських автобусів

image
11 Січня 2023, 20:58
Поділитися:

11 січня 2023 г. 20:55

Мери Києва Віталій Кличко та Варшави Рафал Тшасковський підписали листа про наміри щодо співробітництва між Київським та Варшавським метрополітенами та про передачу польською столицею Києву 60 вагонів метро. А Братислава планує передати Києву 25 міських автобусів.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення на Офіційному порталі Києва 11 січня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Київський міський голова Віталій Кличко подякував за співпрацю усіх мерів – гостей української столиці за допомогу Україні в скрутні часи.

“Від початку повномасштабної війни 4 європейські столиці не припиняють допомагати Києву. За цей час від Праги столиця України отримала, зокрема, 16 вагонів продовольства, 400 теплових гармат та 10 генераторів.

Будапешт допоміг в оздоровленні українських дітей на озері Балатон та в місті Тата, передав потужний генератор для КП “Київтеплоенерго”.

Варшава стала, зокрема, логістичним центром у передачі Києву гуманітарної допомоги від інших європейських міст та країн – в тому числі, 2 500 тонн продуктів харчування, засобів гігієни, медикаментів, а також – труб та генератора для ПрАТ “Київводоканал”.

Братислава планує передати столиці України 25 міських автобусів”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Мери польської Варшави Рафал Тшасковський, чеської Праги Зденек Гржиб, словацької Братислави Матуш Валло й угорського Будапешта Гергель Корачонь прибули до української столиці в середу.

Вони представляють так званий Пакт вільних міст, до якого торік доєднався й Київ.

Пакт вільних міст – відкритий і прогресивний міський альянс, започаткований у 2019 році мерами Варшави, Будапешту, Праги та Братислави.

Європейські міста співпрацюють у захисті демократії, в боротьбі з корупцією та популізмом, захисті прав та повноважень місцевого самоврядування, в налагодженні ефективної взаємодії з національними урядами. А також – реалізовують спільні ініціативи та проекти, адаптовані до потреб окремих міст.

Читайте: У Києві гостює четвірка мерів європейських столиць

Фото: Офіційний портал Києва

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона