Валентин Гладких проаналізував перші 30 днів роботи Зеленського: Рада розпущена, Крим – таки анексований

image
21 Червня 2019, 17:12
Поділитися:

Уже пройшов місяць роботи Володимира Зеленського на посаді Президента України і можна говорити про зроблені кроки, а це, зокрема, і візит до Брюсселю і зустріч у Берліні.

Про це розповів в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» кандидат філософських наук, політичний експерт ГО «Слово і діло» Валентин Гладких.

«Тож якщо говорити про перші 30 днів, варто виділити на внутрішньополітичній арені рішення про розпуск Верховної Ради України і дострокові вибори, доведені до логічного завершення», – додав він.

«Це є нормальним, оскільки Зеленський, як новообраний Президент, хоче добрати до себе увесь владний інструментарій: пропрезидентську більшість та коаліційний Уряд, які і будуть діяти у напрямку реалізації його передвиборчих обіцянок», – зазначив Валентин Гладких.

Він зазначив, що такі дії і бажання – це не узурпація.

«Узурпація – це коли зникають принцип розподілу влади, механізми стримання і противаги, права меншості…, а наразі всього цього в Україні не спостерігається», – сказав політичний експерт.

«Якщо вірити соціологічним опитуванням, вперше в історії України кількість людей, які вважають, що ми рухаємося у правильному напрямку, дорівнює кількості людей, які вважають, що ми рухаємося у неправильному напрямку. Такого рівня оптимізму у суспільстві ніколи не було, навіть після Помаранчевої революції», – зауважив Валентин Гладких.

«Тобто на сьогодні українське суспільство потрохи виходить із того стану апатії і фрустрації. Йому подарували мрію, і люди заради цієї мрії готові щось робити. Чи не обдурять? – це залежить від багатьох чинників. Але це вже є позитивним, оскільки змінюється соціально-психологічний настрій у суспільстві», – сказав він.

«Основне – це все ж таки діяльність на зовнішньополітичній арені. Ми побачили, що Зеленський підтвердив зовнішньополітичний курс країни, принципові позиції і підходи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, позиції по Криму, – що це анексований Крим і він є територією України, так само говорив про необхідність відновлення роботи у «нормандському форматі», при чому, наскільки я зрозумів, була досягнута певна домовленість, принаймні із Меркель і Макроном», – розповів Валентин Гладких.

«Я не скажу, що намітився фантастичний прорив, але спостерігається певне пожвавлення. У бездіяльності звинуватити Зеленського не можна», – додав він.

Читайте також: На кількох столичних вулицях рівень небезпечних речовин у повітрі в 6 разів перевищує норму

Читайте також: Безпека і доступність публічного простору для ЛГБТ: У Києві проходить конференція «Право на місто»

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV