ВАКС заочно арештував одного з підозрюваних у справі про купівлю за завищеною ціною недобудови на Київщині

image
15 Грудня 2022, 16:32
Поділитися:

15 грудня 2022 г. 16:24

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) 14 грудня 2022 року обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою співвласнику недобудови. Його спільно з чинним міським головою одного з населених пунктів Київської області підозрюються у завданні понад 8,7 млн гривень збитків територіальній громаді.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Після затримання вказаної особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зазначили в прокуратурі, слідством встановлено, що у 2018 році очільник міста вступив у змову із власником нерухомості та за 24 млн гривень придбав недобудову для потреб міста. Щоб приховати переплату співвласник приміщення забезпечив підроблення звіту про оцінку майна.

“У свою чергу мер міста, зловживаючи службовим становищем, забезпечив розгляд та голосування за прийняття рішення про надання дозволу на придбання цих приміщень депутатами міськради. Висновки експертизи підтвердили, що реалізація цієї злочинної схеми завдала понад 8,73 млн гривень збитків”, – повідомили прокурори.

Нагадаємо, 23 вересня 2022 року НАБУ та САП повідомили чинному міському голові одного з населених пунктів Київської області про підозру у завданні понад 8,7 млн грн збитків територіальній громаді. Йдеться про купівлю недобудови коштом місцевого бюджету за завищеною ціною. Ім’я підозрюваного не вказували, але за даними ЗМІ на фотографіях НАБУ було зображено кабінет міського голови Білої Церкви Геннадія Дикого та недобудований центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) Білої Церкви.

Читайте: Мер Білої Церкви отримав підозру НАБУ

Надалі, як інформувала KВ, 14 листопада ц.р. НАБУ та САП повідомили про завершення розслідування кримінального провадження за підозрою мера Білої Церкви Київської області Геннадія Дикого у зловживаннях на 8,7 млн грн.

Читайте: НАБУ і САП завершили слідство щодо очільника Білої Церкви

Фото: ВАКС

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона