ВАКС призначив заставу 26,8 млн гривень нардепу Горвату, підозрюваному в заволодінні державними землями

ВАКС призначив заставу 26,8 млн гривень нардепу Горвату, підозрюваному в заволодінні державними землями
6 Листопада 2023, 18:49
Поділитися:

6 листопада 2023 г. 18:46

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід у вигляді застави в сумі 26,84 млн грн народному депутату, підозрюваному у справі про заволодіння державними землями. Як виглядає, йдеться про депутата Верховної Ради (ВР) Роберта Горвата, що входить до парламентської групи “Довіра”.

Про запобіжний захід нардепуKВ дізналася з повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 6 листопада 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“6 листопада 2023 року за участі прокурора САП слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід народному депутату, якого спільно з іншими особами підозрюють у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га, що завдало державі збитків на більш ніж 123 млн грн”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно повідомлення, суд частково задовольнив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ), погоджене з прокурором САП, й обрав депутату запобіжний захід у вигляді застави розміром 26,84 млн гривень.

В релізі не вказується ім’я фігуранта, але як виглядає, що йдеться про Роберта Горвата (депутатська група “Довіра”).

Як інформувалаKВ, 25 жовтня антикорупційні органи України повідомили про підозру народному депутату України IX скликання. Фігуранта підозрюють у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га. Також підозри у цій справі отримали колишній керівник ГУ Держгеокадастру однієї з областей, ексдиректор державного підприємства та директор приватного підприємства. Суму збитків встановлено у понад 123 млн гривень.

Читайте: ВАКС відправив екснардепа Микитася під домашній арешт у справі про заволодіння коштами Міноборони

Фото: Партамент.UA

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона