ВАКС обрав запобіжні заходи двом підозрюваним у справі “Укргазбанку”

image
21 Липня 2023, 10:56
Поділитися:

21 липня 2023 г. 10:44

За клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ), погодженим прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), слідчий суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) обрав запобіжний захід ще двом підозрюваним у справі незаконного виведення 206 млн гривень з “Укргазбанку”. Мова йде про колишнього заступника генерального прокурора України та його дружину.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що двом підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Водночас у САП зауважили, що “після затримання осіб та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За версією слідства, впродовж 2014 – 2019 років керівництво “Укргазбанку” забезпечили укладення 52 фіктивних договорів з “агентами”, які нібито залучали до банку великих клієнтів, та безпідставно перерахували понад 206 млн грн за їхні “послуги”. Наразі у вказаному кримінальному провадженні про підозру повідомлено 5 основним фігурантам даного злочину, серед яких колишній Голова Нацбанку, який на момент злочину обіймав посаду Голови Правління “Укргазбанку”.

Читайте: САП та НАБУ повідомили голові НБУ Кирилу Шевченку про підозру у присвоєнні 206 млн гривень “Укргазбанку”

Як зауважили в САП, на сьогодні загальна кількість учасників схеми складає 15 осіб, серед яких і ексголова правління “Укргазбанку”.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року НАБУ оголосило у розшук трьох фігурантів справи “Укргазбанку”, зокрема колишнього голову Національного банку України Кирила Шевченка.

Читайте: НАБУ оголосило у розшук ексголову НБУ Шевченка і двох експосадовців “Укргазбанку”

Згодом, як інформувала KВ, ВАКС обрав запобіжний захід одному з учасників організованої групи, очолюваної ексголовою правління АБ “Укргазбанк”, яка незаконно вивела з фінансової установи 206 млн гривень.

Читайте: ВАКС обрав запобіжний захід одному з фіктивних агентів у справі “Укргазбанку”

Фото: ВАКС

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона