ВАКС обрав гендиректору підрозділу ДП НАЕК “Енергоатом” запобіжний захід у вигляді 7 млн грн застави

image
28 Листопада 2023, 12:46
Поділитися:

28 листопада 2023 г. 12:44

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав гендиректору підрозділу держпідприємства “Енергоатом” запобіжний захід у вигляді 7 млн гривень застави у справі про розкрадання 100 мільйонів гривень. Посадовця – Миколу Божко (на фото) – підозрюють у заволодінні державними коштами при будівництві сховища відпрацьованого ядерного палива.

Про цеKВ дізналася з повідомлення НАБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“ВАКС обрав гендиректору підрозділу ДП НАЕК “Енергоатом” запобіжний захід у вигляді 7 млн грн застави. Посадовця підозрюють у заволодінні державними коштами при будівництві сховища відпрацьованого ядерного палива”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як інформувала KВ, у жовтні 2023 року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру генеральному директору відокремленого підрозділу “Атомпроектінжиніринг” НАЕК “Енергоатом” та ще чотирьом особам. Фігурантам інкримінують заволодіння майже 100 млн гривень при будівництві Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

За інформацією аналітичної системи YouControl, ВП “Атомпроектінжиніринг”, яке входить у структуру ДП НАЕК “Енергоатом”, очолює Микола Божко. Згідно з повідомленням народного депутата Ярослава Железняка, саме цьому чиновнику оголосили про підозру.

Читайте: У справі розкрадання 100 млн гривень НАБУ повідомило про підозру гендиректору підрозділу “Енергоатома”

Фото: “Слово і Діло”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона