ВАКС арештував нардепа Сергія Лабазюка з можливістю внесення застави

image
28 Листопада 2023, 11:31
Поділитися:

28 листопада 2023 г. 11:26

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) за клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) обрав запобіжний захід народному депутату-мажоритарнику з Хмельниччини Сергію Лабазюку (група “Партія “За майбутнє”), якого детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем’єр-міністру з відновлення Олександру Кубрайову та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму. ВАКС арештував Лабазюка на два місяці з можливістю внесення застави (40 млн гривень).

Про цеKВ дізналася з повідомлень САП та ЗМІ 28 листопада 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“28 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід народному депутату, якого викрили на наданні неправомірної вигоди Віцепрем’єр-міністру з відновлення України – Міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та Голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене виконувачем обов’язків Генерального прокурора, та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 40,260 млн грн застави, та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення. Строк триманні під вартою – 2 місяці. Суд ухвалив взяти підозрюваного під варту у залі суду”, – сказано в повідомленні САП.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Суспільне” доповнює, що “у разі внесення застави на Сергія Лабазюка буде покладений обов’язок прибувати за викликом до детектива НАБУ та повідомляти детектива про зміну місця проживання. Суд також визначив, що нардеп може проживати у Києві та Хмельницькій області й вільно переміщатися між цими областями. При цьому нардепу заборонено спілкуватися із свідками — міністром Олександром Кубраковим та головою Держагентства відновлення Мустафою Найємом, ще одним підозрюваним — керівником ТОВ “Ю Ар Ді Українські дороги” Денисом Назімовим, й водієм, який передавав “китайський подарунок” Мустафі Найєму Богданом Шудрею”.

Сергій Лабазюк рішення суду кореспондентові “Суспільного” прокоментував так: “Для мене було не стільки це рішення важливе, як важливо те, щоб якомога швидше слідчі приступили не до теоретичних, а до практичних кроків щодо визначення: хто правий, а хто винний в даній ситуації. Тому що я своєї вини не відчуваю. Я нікому не пропонував неправомірної вигоди”, – сказав нардеп.

Нагадаємо, САП підозрює нардепа Сергія Лабазюка у висловленні пропозиції надати хабаря топпосадовцям Олександру Кубракову і Мустафі Найєму. Лабазюку оголосили підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте: Корупційна “коаліція”: нардепи зі “Слуги народу” та “За майбутнє” намагались за хабарі заробити на відновленні країни

Фото: “Суспільне”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона