В закладах освіти Білої Церкви продовжують заміну вікон на енергоощадні

image
12 Лютого 2019, 19:46
Поділитися:

Кожного року місцеві бюджети отримують субвенцію із держбюджету на соціально-економічний розвиток міста. Однак, зазвичай це відбувається наприкінці року, тому міська влада повинна заздалегідь знати, куди розподілити ці кошти.

Як повідомляє прес-служба Білоцерківської міської ради, досить велика частина такої субвенції, яку наше місто отримало в кінці 2018 року була направлена на заміну вікон у навчальних закладах.

За словами міського голови Геннадія Дикого, субвенція, яка надходить зазвичай наприкінці року, розподіляється завчасно, тому що організувати виконання більшості робіт дуже важко через погодні умови:

«У цьому році, дякуючи підтримці Народного депутата України Хвичі Мепарішвілі, ми також отримали державну субвенцію і спрямували її, в тому числі, на встановлення близько 400 енергозберігаючих вікон. У першу чергу у садочках та школах. Це одразу зменшує витрати на опалення, але найголовніше – це дає можливість створити сприятливі й комфортні умови для перебування дітей у освітніх закладах. На ці роботи було витрачено орієнтовно 3,6 млн грн за рахунок державної субвенції, а також близько 1,2 млн грн ми додали з міського бюджету. Роботи виконано вчасно і якісно. Вже є певна статистика і ми можемо казати, що в тих садочках, де майже на 100% вікон замінено на енергозберігаючі – заощадження на витрати опалення становить близько 15-20%» – зазначив міський голова.

Зокрема, роботи із заміни вікон були проведені в БНВО «Перша Білоцерківська гімназія», ЗОШ №6 та №12, дитячих садочках №15, 25 та у Школі мистецтв №5.

Джерело: Новости Білої Церкви