В усіх школах Броварів оголошено карантин через зростання захворюваності

image
4 Лютого 2019, 17:34
Поділитися:

Від завтрашнього дня, 5 лютого, в усіх броварських школах запроваджується карантин. Загальна захворюваність становить 27,7 %. Карантин діятиме по 11 лютого (включно), однак може бути продовжений після консультацій із медиками. Водночас садочки працюють і далі у звичному режимі. Про це сьогодні на своїй сторінці у FB  повідомив міський голова Ігор Сапожко.

Як зазначив очільник міста, на сьогодні вже було закрито на карантин 49 класів у Броварах. Це – переважно молодша ланка, однак й інші паралелі вже мали закриті класи. Міський голова зазначає, що наступного понеділка, 11 лютого, після консультацій із медиками ухвалять рішення: продовжувати карантин чи відновлювати навчання в школах.

Як розповіла під час сьогоднішньої оперативної наради в міській раді керівниця броварського районного відділу лабораторних досліджень Віра Товстоног, у порівнянні з минулим тижнем, захворюваність на грип і ГРВІ зросла на 30,6 %. Причому хворих серед дітей стало аж на 45,8 % більше. Згідно зі звітом установи, з 25 по 31 січня занедужало 938 осіб, у тому числі, 646 дітей.

Сьогодні зранку начальниця відділу освіти та науки Оксана Мельник звітувала про 19,3 % хворих учнів (епідпоріг, при якому закривають на карантин,– 20 %, – ред.). Тим часом Віра Товстоног вказала, що найгірша ситуація – у 7-ій школі. Станом на кінець дня минулого четверга, 31 січня, за наказом директора там закрили 21 клас. Також 6 класів закрили у 5-ій школі, ще три класи – у 2-ій, тому лікарка рекомендувала закрити на карантин хоча би окремі навчальні заклади міста.

Очільниця відділу лабораторних досліджень вказує, що поштовх до зростання захворюваності дали погодні умови. Зазначимо, що тенденції останніх тижнів як у нашому регіоні, так і в Україні загалом, свідчили про постійне зростання захворюваності на грип і ГРВІ. Такий висновок можна робити з офіційних статистичних даних. Також в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун раніше спрогнозувала, що цьогоріч епідемія на грип триватиме протягом лютого.

Джерело: Трибуна Бровари