В Унаві купатися можна! – Сайт Міської Ради міста Фастів

image
9 Липня 2021, 08:56
Поділитися:

Фастівським міжрайонним відділом лабораторних досліджень в червні місяці проведені моніторингові лабораторні дослідження води р. Унава в межах місць масового відпочинку населення за адресою м. Фастів,   вул. Б.Хмельницького (рекреаційні зони №1 та №2).

Результати лабораторних досліджень по рекреаційній зоні №1:

– За результатами санітарно- мікробіологічного дослідження вода відповідає вимогам для рекреаційного використання, але не відповідає по санітарно-гігієнічним показникам: показник БСК-20(біохімічне споживання кисню) перевищений в 2,4 рази.

Результати лабораторних досліджень по рекреаційній зоні №2:

– За результатами санітарно- мікробіологічного вода відповідає вимогам для рекреаційного використання, але не відповідає по  санітарно-хімічним показникам:показник БСК-20 (біохімічне споживання кисню) перевищений в 2,5 рази.

Вміст в зразку води р. Унава токсичних елементів: аміаку, нітратів, нітритів,  не перевищує нормованих рівнів.

Отримані результати лабораторних досліджень не підтверджують мікробне забруднення води в межах рекреаційних зон №1 та  №2, але в обох зразках виявлено перевищення нормованого рівня  санітарно-гігієнічного показника БСК- 20, який визначає ефективність біохімічного очищення води водоймищ, та  свідчить про велику кількість органічних речовин у воді та уповільнення процесів її природного біохімічного очищення.                                                                                                                               Враховуючи  те , що мікробіологічні показники в досліджених зразках води р. Унава не перевищують нормативних значень, а санітарно-хімічний показник незначною мірою перевищує допустимий рівень, рекреаційні зони №1 та №2 р Унава можуть бути рекомендовані для використання за призначенням.

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів