В Україну прибула перша обіцяна система Patriot

image
10 Березня 2023, 10:19
Поділитися:

За даними журналістівFinancial Times, Україна отримала одну з двох обіцяних систем Patriot. Їх нам мають передати США та Німеччина. Водночас слід розуміти, що установка ще не введена в експлуатацію.
Очікують на пускові установки
Наразі відомо, що система ППОочікує на пускові установки Patroit від Нідерландів. Тоді можна буде говорити про бойову готовність та можливість збивати російські ракети.
Нагадуємо, що Patriot – найсучасніша система ППО середньої дальностіз-поміж тих, які може запропонувати Захід. Утім, слід розуміти, що вона не мала справ з російськими “Кинджалами”. Тож, по суті, в Україні вона ще й проходитиме бойове хрещення.
Варто зауважити, що Україна очікує на систему Samp-T. Вона аналогічна до Patriot, але її нам мають надати Франція та Італія. Ці ППО наша держава теж ще не отримала.
Patriot допоможе прикрити небо України
Нагадуємо, що 9 березня російські військові здійснили чергову масовану ракетну атаку по Україні. Для неї окупанти використовували ракети різного типу базування. Загаломзагарбники здійснили 81 пуск ракет:

28 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555;
20 пусків крилатих ракет морського базування “Калібр”;
6 пусків крилатих ракет повітряного базування X-22;
6 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-47 “Кинджал”;
8 пусків керованих авіаційних ракет: 2 – Х-31П; 6 – X-59;
13 пусків зенітних керованих ракет С-300.
Крім того, здійснено 8 пусків ударних БпЛА “Shahed-136/131”.

Зауважимо, що силам ППО вдалосязбити з 48 крилатих ракет Х-101/Х-555 та “Калібр” 34. Також знищили 4 дрони-камікадзе. Водночас безсилі наші засоби під час атак “Кинджалами”. А їх окупанти 9 березня випустили відразу 6.
В ефірі 24 Каналу речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат уперше озвучив цю цифру. Він також зауважив, щоне пригадує, щоб ворог атакував нас такою кількістю “Кинджалів”. Нагадаємо, що б’ють ними з МіГ-31К, які регулярно підіймають у повітряний простір над Білоруссю.

 

 
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua