В Україну повернулися моряки, які 3 роки провели у в’язниці Лівії

image
19 Червня 2020, 17:10
Поділитися:

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» приземлився спеціальний рейс із 14 громадянами України. Члени екіпажу нафтового танкеру «Рута» повернулися додому після понад трьох років ув’язнення в Лівії.

Президент Володимир Зеленський, який перебуває на самоізоляції у зв’язку із захворюванням його дружини на COVID-19, привітав прибуття українських моряків на Батьківщину. 

– Це наше завдання – повертати українських громадян. Я дуже радий, що майже через три з половиною роки 14 членів екіпажу танкера «Рута», які були за ґратами в Лівії, повернулися додому. Я радий за них, за їхні сім’ї, – цитує Володимира Зеленського його пресслужба.

Глава держави подякував за успішну роботу Міністерству закордонних справ, Службі безпеки, а також усім небайдужим, хто допомагав у звільненні моряків.

Нагадаємо, що у квітні 2017 року військово-морські сили Лівії із застосуванням зброї захопили український танкер «Рута». Екіпаж звинуватили в причетності до контрабанди нафти.

Через складну внутрішньополітичну та безпекову ситуацію в Лівії, розгляд справи українців судовими інстанціями цієї країни не завершувався впродовж тривалого періоду.

29 квітня 2020 року Апеляційний суд міста Триполі прийняв рішення про зміну запобіжного заходу для членів екіпажу танкера «Рута». Кілька днів тому, після сплати застави, українські моряки були перевезені в місто Місурата, а вже звідки вилетіли в Україну.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ