В Українському домі покажуть картини художників-йогів

image
13 Вересня 2019, 13:57
Поділитися:

З 13 по 15 вересня в Києві відбудеться фестиваль «ГІМН СВІТЛУ», присвячений 30-річчю Сахаджа Йоги в Україні. 

За словами організаторів, фестиваль складатиметься з трьох частин: пізнання медитації, виставка картин та концерт двох гуртів – європейського гурту INDIALUCIA та українського ф’южен гурту The Heavenly River. На їх думку, спілкування під час фестивалю зацікавить всіх, кому близька тема духовного розвитку, адже зараз час відкритого суспільства, прагнення особистості до свободи та світла. 

В рамках фестивалю презентують однойменну виставку картин художників-йогів, які писали свої роботи у стані медитації.  25 митців з 12 країн світу, в тому числі України, представлять близько сотні полотен, в яких виражене духовне начало. Це принципово новий підхід до творчості, який продемонструють, зокрема: Джеф Раум (США) – ілюстратор і театральний декоратор,  Жизель Моура (Бразилія) – художниця з тонким промальовуванням деталей; Шань Шань Лім(Малайзія) – дизайнер тканин; Колін Хайнсен (Англія) – художник фресок; Володимир Джаламага (Кам’янець-Подільський) – аквареаліст, архітектор та багато інших.

На відкритті фесту 13 вересня о 18:00 виступить молодий вокальний дует Aaro. Це вокальний проект, заснований на синтезі індійської класичної музики з електронним  саундом. Альтернативний східний стиль музики, створюється завдяки переосмисленню мелодій індійської раги на сучасний спосіб.  Суть композицій – відображення споглядального стану та внутрішньої тиші.


 

14 вересня у концертному залі в рамках фестивалю пройде гала-концерт. Проєкт INDIALUCIА знайомить слухача із музичною культурою південної Іспанії та різних регіонів Індії, об’єднуючи основи індійської музики, фламенко та імпровізацію. Концерт «Індіялусії» – це простір для переплетення музичних стилів і культур, відомих світових віртуозів, етнічних інструментів та вокалістів з двох континентів. Ф’южен гурт The Heavenly River – це країнські народні мелодії, класична індійська музика разом із джазовими елементами (ритм, гармонія, імпровізація).

Фестиваль «Гімн Світлу»

Коли: відкриття 13 вересня о 18.00, 14-15 вересня 10.00 – 20.00
Де: Український дім, вул. Хрещатик, 2. 
Вхід на всі події вільний! 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ