В Україні змінюються правила отримання пільг та субсидій

image
8 Листопада 2019, 11:33
Поділитися:

7 листопада відбувся брифінг заступника Міністра соціальної політики України Віталія Музиченко, присвячений темі монетизації соціальних пільг та виплаті субсидій в опалювальному сезоні 2019/20 років. Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики України. Під час брифінгу Віталій Музиченко розповів представникам ЗМІ про нові правила отримання пільг та субсидій для населення.

«Міністерство соціальної політики планово входить в новий опалювальний сезон. Нарахування пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, незалежно від дати початку опалення домівок, відбувається з 15 жовтня. Уже зараз ми нараховуємо ці види допомоги за жовтень. Якщо говорити в середньому, то розмір субсидії по Україні становив 539 грн, а пільги – 418 грн», ‒ зазначив Музиченко.

За словами заступника Міністра, тепла погода сприяє економії в гаманцях одержувачів субсидій та пільг. Зважаючи на те, що нарахування виплат здійснюється з 15 жовтня, а опалення ввімкнули пізніше, ‒ люди можуть економити приблизно 200 грн на місяць.

«1-го жовтня розпочалася монетизація пільг для населення», ‒ підкреслив Музиченко. Грошова компенсація житлової субсидії дозволяє населенню отримувати пільгові виплати «живими грошима». Механізм монетизації субсидій стартував в Україні ще на початку 2019 року. Процес верифікації пільг, на думку заступника Мінсоцполітики, додає українцям стимулів для збільшення можливостей економного споживання ресурсів, тому що зекономлені з субсидій та пільг кошти можна покласти у кишеню.

За словами Віталія Музиченка, в проекті бюджету на 2020 рік на програму субсидій закладено 47 млрд грн, і цієї суми достатньо для всіх, кому буде потрібна допомога держави в сплаті послуг ЖКГ.

Головне фото ‒ з мережі інтернет

 

Читайте також:

Субсидії по-новому: зміни та нові правила отримання.
Реформа ЖКГ: що варто знати та до чого готуватися мешканцям комунальних багатоповерхівок.
Тарифи на електроенергію для населення зростатимуть − НКРЕКП.

 

Джерело: Трибуна Бровари