В Україні запровадять єдиний номер для виклику рятувальних служб | Трибуна

image
12 Січня 2020, 19:21
Поділитися:

Українська влада працює над запровадженням єдиного номера виклику поліції, екстреної медичної допомоги, рятувальників, служби газу, а також інших екстрених служб. Пілотний проєкт слід очікувати, зокрема, на Київщині. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку розповіла Яніка Мерило, радниця міністра цифрової трансформації України.

Цей номер – 112. Як зазначає Яніка Меріло, таким чином прийманням дзвінків займатиметься окрема служба, яка визначатиме компетентну для вирішення питання службу.

Після прийняття дзвінка на 112 буде автоматично формуватися картка інциденту – за лічені секунди. Там міститимуться дані про перебування людини, карту події, необхідну допомогу, найменування служби, що має зреагувати, і розташування найближчої бригади.

Виклики сортуватимуться за пріоритетністю. Наприклад, якщо є виклик до категорії «життя в небезпеці», то такий виклик обслужать першочергово, ніж некритичний виклик.

Зі слів Яніки Мерило, яка є громадянкою Естонії, саме досвід цієї країни братимуть за приклад. Там уже протягом багатьох років працює такий самий єдиний номер – 112. Пілотний проєкт в Україні впроваджуватимуть у Києві, на Дніпропетровщині, а також на Київщині.

Читайте також: З телефоном 103 перебої – «швидка» підключається до єдиної диспетчерської служби

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари