В Україні запрацював Центр експертизи у сфері прав людей з інвалідністю

image
27 Липня 2023, 20:09
Поділитися:

27 липня 2023 г. 20:02

В Україні почав працювати Центр експертизи у сфері прав людей з інвалідністю. Діяльність Центру спрямована на включеність інтересів людей з інвалідністю в програмах відновлення України.

Про це KВ стало відомо з презентації проєкту в інформаційному агенстві “Укрінформ”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Діяльність Центру спрямована на включеність інтересів людей з інвалідністю в програмах відновлення України. Послуги Центру включають експертні консультації для стейкхолдерів процесів відновлення, адвокацію питань включення стандартів Конвенції прав осіб з інвалідністю до Плану відновлення України.

“Наразі відбуваються як планування процесів відбудови, так і фактично вже починаються ці процеси. Але дуже часто органи влади, місцеві органи влади не зацікавлені у процесах включення потреб людей з інвалідністю до процесу відбудови. Окрім того, вони не розуміють, що таке фактична відбудова і як запит на цю велику проблему ми вирішили створити, заснувати Центр експертиз у сфері прав людей з інвалідністю. Він буде єдиною платформою, яка об’єднує як організації громадянського суспільства, експертів з інклюзії, безбар’єрності і органи влади, які до неї звернуться”, – розповіла виконавча директорка громадської спілки “Ліга Сильних” Дар’я Сидоренко.

Дар’я Сидоренко повідомила, що звертатися до Центру можна вже відсьогодні: [emailprotected]

Проєкт “Центр експертизи у сфері прав людей з інвалідністю” реалізується в рамках програми “Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні”. Окрім цього, в рамках проєкту заплановано проведення соціологічного дослідження щодо сприйняття інвалідності в суспільстві, інформаційні кампанії та навчальні програми для представників органів влади, тренерів з адаптації, IT-спеціалістів і людей з інвалідністю.

Цей проєкт – “Центр експертизи у сфері прав людей з інвалідністю” створено громадською спілкою “Ліга Сильних” завдяки отриманому гранту від Програми “Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)” в Україні у межах фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

Довідково. “Ліга Сильних” – всеукраїнська громадська спілка, яка була утворена в кінці 2021 року. Головне завдання – об’єднати громадські організації та активізувати людей з інвалідністю для участі в реалізації прав. З моменту повномасштабного вторгнення одним із фокусів роботи організації стала допомога людям з інвалідністю – її отримали понад 23 тисячі українців. Наразі в спільноту Ліги сильних входять 53 організації.

Фото: ГС “Ліга Сильних”.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона