В Україні запрацює «гаряча лінія» підтримки для ветеранів АТО

image
23 Серпня 2019, 22:54
Поділитися:

Із п’ятниці, 23 серпня в Україні запрацює перша професійна «гаряча лінія» для ветеранів війни на Донбасі. «Lifeline Ukraine» – частина проекту «All4One» Фонду «Східна Європа» – працюватиме на попередження суїцидів та психологічну підтримку цілодобово за номером 7333. 

«Це структура, яка діятиме за принципом “рівний рівному”, заснована на кращих міжнародних практик. Більшість команди складатимуть ветерани. Загалом у ній працюватимуть близько 40 фахівців, і зараз ми продовжуємо відбір», – розповів Пол Найленд, засновник «Lifeline Ukraine».

Ідея створити в Україні таку гарячу лінію виникла у  в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун після знайомства з австралійським досвідом. Проєкт неурядовий, але створюється й координуватиметься у співпраці з Міністерством охорони здоров’я та Міністерством ветеранів.

Грант від Посольства Великої Британії складає 580 тисяч фунтів стерлінгів.

«Із досвіду нашої країни, ми розуміємо важливість психологічної підтримки для ветеранів, тож радо розширюємо нашу допомогу Україні на цю сферу. Цей проєкт заповнити ту ланку допомоги, якої бракувало – це найперше місце, куди ветеран може звернутися, якщо йому більш немає з ким поговорити. Дуже важливо, що це підтримка від рівних, від колишніх побратимів – ветеран найкраще зрозуміє ветерана, на додачу до професійної підготовки», – зазначила Хелен Фейзі, заступниця голови Місії Посольства Великої Британії в Україні.

OPINION UA

Читайте також: На Броварщині військовослужбовець застрелив сусіда

До річниці Незалежності України військовослужбовці отримають премії

«Укрзалізниця» запускає до свята Незалежності додаткові поїзди

В Україні можна оформити пенсію онлайн

Джерело: Новости Броварів