В Україні зафіксували перший випадок коронавірусу | Трибуна

image
3 Березня 2020, 14:05
Поділитися:

У Чернівцях зареєстрували випадок захворювання на COVID-19, спричинений новим коронавірусом. Хворий разом із дружиною подорожував в Італії. Після повернення його шпиталізували, це було ще 29 лютого. Результати дослідження з’явилися вчора ввечері. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я України.

Дослідження референс-лабораторії Центру громадського здоров’я показали позитивний результат на коронавірусну інфекцію. Усі контактні особи тепер перебувають під наглядом лікарів-епідеміологів. Зразки відправлені до ВООЗ, звітують в МОЗ.

Пресконференція в МОЗ щодо першого виявленого випадку коронавірусної інфекції в України

Брифінг заступника Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Опубліковано Міністерство охорони здоров’я України Вівторок, 3 березня 2020 р.

Нагадаємо, вчора міський голова Броварів Ігор Сапожко заявив, що місто не готове до коронавірусної інфекції. Так він прокоментував ситуацію із підготуванням медичних установ міста до можливої захворюваності на нову недугу. В результаті тривалого обговорення він розпорядився про проведення заходів із інформування населення щодо захисту від коронавірусу.

Керівник первинної ланки медицини Броварів Ігор Кравцов зауважив, що, згідно з його аналізом, нині в Броварах більша захворюваність, ніж в аналогічні періоди епідемій на грип у минулі роки. Зокрема, багато пневмоній. Водночас причини виникнення запалень легень не встановлюють, тож першоджерелом цілком може бути і коронавірусна інфекція.

Минулого тижня стало відомо, що Броварська багатопрофільна клінічна лікарня стала одним із резервних пунктів, куди везтимуть хворих із коронавірусною інфекцією. Цього четверга голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов проінспектував броварську лікарню. Результатами перевірки він лишився задоволений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари