В Україні з 1 березня запрацюють нові правила перетину кордону з РФ

image
3 Лютого 2020, 09:12
Поділитися:

З 1 березня 2020 року українці зможуть перетинати кордон із Росією лише за закордонним паспортом.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.  

У відомстві нагадали, що згідно з постановою Кабміну від 18 грудня 2019 року, громадяни нашої держави більше не зможуть перетинати кордон із Росією за внутрішнім паспортом або свідоцтвом про народження.

Такі нововведення позитивно вплинуть на якість та швидкість прикордонного контролю. Вони дадуть змогу запобігти використанню підробок внутрішніх паспортів та свідоцтв про народження з огляду на низький ступінь захисту цих документів, – зазначили в Державній прикордонній службі.  

Крім того, як вважають прикордонники, зменшиться ймовірність незаконних вивезень неповнолітніх українців за кордон. Адже відсутність фото на свідоцтвах про народження не дає можливість встановити приналежність документа конкретній дитині.

Прикордонники також зазначили, що українці, які раніше виїхали до РФ за внутрішнім паспортом або свідоцтвом про народження, зможуть повернутися назад за цими документами.

За даними Державної прикордонної служби, у 2019 році за підробленими документами український кордон намагалися перетнути 502 особи, зокрема 89 людей планували потрапити до Росії. З них 73 пред’явили саме підроблені внутрішні паспорти.  

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ