В Україні ввели карантин: навчання припинене, заборонені масові заходи, авіасполучення обмежать | Трибуна

image
11 Березня 2020, 15:28
Поділитися:

Щойно Кабінет Міністрів України запровадив обмежувальні заходи у зв’язку з можливим поширенням коронавірусної інфекції. Від завтра, 12 березня, закривають навчальні заклади, заборонені масові заходи на понад 200 осіб, а також припиняють авіасполучення з деякими країнами. Про це на Фейсбуку повідомила народна депутатка Вікторія Сюмар. Перед цим стало відомо, що в Броварах місцеве управління освіти рекомендувало обмежити масові заходи і поїздки дітей, а також приймання іноземних делегацій і громадян.

Зі слів Вікторії Сюмар, карантин діятиме протягом трьох тижнів – від завтра, з 12 березня, по 3 квітня. Обмеження передбачають:

закриття навчальних закладів;
заборону масових зібрань із понад 200 учасниками, зокрема спортивних заходів;
закриття авіасполучення з деякими країнами.

Також буде закрита більша частина КПП – з 219 лишиться 49. «Прем’єр каже, що там обладнані місця для карантину», – додала нардепка. З її слів, уряд виділив 100 млн грн на закупівлю товарів індивідуального захисту в приватних внутрішніх компаній.

Окрім того, «Трибуні» стало відомо, що перед запровадженням загальноукраїнського карантину управління освіти та науки Броварської міської ради рекомендувало школам, садочкам та іншим закладам освіти міста від сьогодні, з 11 березня, призупинити масові заходи, виїзди груп дітей на екскурсії та закордон, а також запрошення й приймання іноземних делегацій і громадян.

Читайте також:

У Броварах почали дезінфекцію: борються з коронавірусом. ФОТО
Броварську лікарню перевірили на готовність приймати хворих на коронавірус. ВІДЕО

Інформація про обмеження була надана в листі управління освіти та науки керівникам закладів освіти Броварів. У документі чиновники вказують, що всі заклади мають здійснювати лише заходи, передбачені розкладом занять.

Лист управління освіти та науки з рекомендаціями обмежень через можливий прихід коронавірусу

В управлінні рекомендують не проводити, зокрема, масові заходи освітнього, наукового, соціального, спортивного та мистецько-розважального характеру.

Зазначимо, сьогодні зранку, перед рішенням Кабміну, столичний міський голова Віталій Кличко оголосив про початок обмежень від завтра, 12 березня. У Києві не працюватимуть заклади загальної та вищої освіти. Обмежать і проведення масових заходів, зокрема, концертів і конференцій. Кінотеатри скасують сеанси. Закриють і розважальні центри та зони розваг у торговельних центрах.

Читайте також:

Уряд створив інформаційну сторінку про коронавірус в Україні
В Україні закриють школи та заборонять масові заходи через коронавірус, – МОЗ

Без паніки: 13 міфів і «лякалок» про коронавірус

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари