В Україні встановили рекорд із висадки дерев іноземними компаніями

image
14 Листопада 2019, 16:46
Поділитися:

6 листопада в ДП «Бориспільський лісгосп» в Старівському лісництві було встановлено рекорд України з одночасної висадки сіянців дерев. У Книгу рекордів даний захід внесено до категорії «Масові заходи, екологія», як перший екологічний флешмоб, що організований іноземними компаніями в Україні.

Акцію з висадки 8000 саджанців дубів та сосен на площі 1 га рубки головного користування 2019 року було організовано ДП «Бориспільський лісгосп» та проведено компанією «Рійк Цваан Україна» (Rijk Zwaan Ukraine), за підтримки «Юнілівер Україна» (Unilever), Посольства Королівства Нідерланди в Україні та за участі Air France-KLM в Українi. Це абсолютний рекорд України серед міжнародних компаній, які ведуть діяльність в Україні.

Присутні на заході представники Книги рекордів України офіційно зафіксували факт висадки рекордної кількості дерев. Під час встановлення рекорду для його учасників директор ДП «Бориспільський лісгосп» Олександр Коренєв разом із головним лісничим лісгоспу Анатолієм Гусаком та провідним інженером лісового господарства Олексієм Ковальчуком провели інструктаж та навчання із висадки сіянців. «Просто висадити дерево в землю — ще не означає дати йому життя. Треба розуміти, як зробити лунку мечем Колесова та як правильно розмістити в ній саджанець. При правильному підході до роботи могутній дуб чи струнка сосна виростуть напевно», — підтримували учасників акції представники лісгоспу.

Генеральний директор Книги рекордів України Ганна Крисюк разом із представницею Книги рекордів Надією Чистяк також брали участь у висаджуванні дерев. Під час фіксації рекорду вони вручили організаторам офіційні дипломи Національного проекту «Книга рекордів України». Подякувавши за внесок у важливу місію з озеленення планети, Ганна Крисюк ініціювала новий всеукраїнський та міжнародний флешмоб із озеленення — висадки протягом 2020 року.

«Я пропоную протягом року висадити 1 000 000 дерев. Обіцяю особисто підтримати та допомогти реалізувати усі ініціативи з висадки саджанців. А через рік кожен із учасників отримає свою винагороду та відзнаку», — запевнила директор Книги рекордів України.

Колектив ДП «Бориспільський лісгосп» запрошує колег та усіх небайдужих до збереження довкілля та створення чистого майбутнього України долучитися до нових рекордів із озеленення заради довкілля. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама